• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Želim da igram za Srbiju, ali...

"Postoje stvari koje mogu da utiču na moju želju da igram za Srbiju. Vidjećemo šta će biti", rekao je prije susreta sa selektorom Igor Rakočević

 Rakočević: Želim da igram za Srbiju, ali... Izvor: MONDO


Košarkaši Taukeramike u četvrtak uveče obezbijedili su prvo mjesto u ACB ligi pred start plej-ofa i zabeležili rekordan skor kod kuće u španskoj košarci, 16-0.

Ceh je platila Barselona (83:79), kojoj je tim Igora Rakočevića tako djelimično vratio za eliminaciju u pet mečeva četvrtfinala Evrolige ove sezone.

Duel u Fernando Buesa Areni u Vitoriji gledao je i selektor Dušan Ivković, u društvu tim menadžera reprezentacije Srbije Miroslava Berića, a kada je duel bio završen, Duda i Berić otišli su na večeru sa Rakočevićem.

Tema razgovora bio je eventualni povratak Rakočevića u reprezentaciju Srbije, pošto on nije učestvovao u kvalifikacionom ciklusu za Evrobasket ovog ljeta u Poljskoj. Ipak, Ivković ne želi tek tako da se odrekne usluga najboljeg strelca Evrolige i ACB lige. Ili lakše, najboljeg strijelca takmičenja u kojima je njegov tim učestvovao ove sezone.

"Poslije meča sa Barselonom, otićićemo na večeru i pričati o našem nacionalnom timu i mojoj ulozi u njemu", rekao je Rakočević za sajt fibaeurope.com prije duela sa Barsom.

"Što se mene tiče, nikada nisam imao ni najmanju dilemu da li želim da igram za Srbiju. Tako je čak i sada. Imam ogromnu želju da igram na nacionalni tim ponovo", istakao je Rakočević, ali i dodao:

"Ali, postoje stvari koje mogu da utiču na moju želju, a to je moja fizička kondicija, plan priprema reprezentacije tokom leta, moja sledeće sezona u klubu... Videćemo šta će biti".

Šta je bilo, vjerovatno će otkriti selektor po povratku u Srbiju.

Rakočević, koji je rođen 29. marta 1978. godine u Beogradu, je ranije odbacio ponudu da počne da igra za nacionalni tim Crne Gore i poručio da je on Srbin i da će igrati samo u plavom dresu.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Budućnosti, Minesote, ponovo Zvezde, Pamese i Real Madrida, debitovao je za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju, a prvu medalju, zlatnu osvojio je narednog leta na EP u Turskoj.

Bio je u timu Svetislava Pešića i naredne godine kada je osvojeno zlato na SP u Indijanapolisu, a onda su došle i godine neuspjeha naših reprezentacija, u kojima je Rakočević takođe igrao: OI u Atini 2004, EP u Beogradu 2005, bio je kapiten na SP u Japanu 2006 i to je bio njegov poslednji nastup u nacionalnom timu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC