• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ako budem imao entuzijazma, ostajem!

"Ako me entuzijazam održi, da!", bio je kratak, ali i nedorečen Pešić na pitanje da li ostaje u Zvezdi i naredne sezone.

 Pešić: Ako budem imao entuzijazma, ostajem! Izvor: MONDO

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je uoči meča sa Hemofarmom da "njegov klub pokreće entuzijazam", odnosno da tu "nema novca".

To je bila sasvim dovoljna odskočna daska za pitanje da li će trofejni trener i naredne sezone predvoditi crveno-bijele?

"Ako me entuzijazam održi, da!", bio je kratak, ali i nedorečen Pešić.

"Ali, to su ipak pitanja o kojima ćemo, zajedno sa upravom, pričati na kraju sezone, kada se saberu rezultati. Pitanje je da li se samo entuzijazmom mogu postići vrhunski sportski rezultati. Ja smatram da bez entuzijazma ne može da se radi, ali da li je samo to dovoljno?", pitao je Pešić.

"Mislim da samo entuzijazam nije dovoljan za dostizanje rezultata koji odgovaraju renomeu Crvene zvezde", dodao je on.

Povod za pitanje o eventualnom ostanku na Malom Kalemegdanu bila je Pešićeva priča o tome da bi navijači trebalo da budu ponosni na ono što su svi u klubu postigli ove sezone, jer su "sa malim sredstvima stvorena dva tima i dva stručna štaba", kao i zbog toga što "ne postoji nešto loše, što se Crvenoj zvezdi nije dogodilo ove sezone".

"Ja ću da platim dug tom momku"

"Na kraju, došao je neki momak sa policijom da nosi koševe sa našeg terena!? Pa, to je neviđena sramota! Ne za Zvezdu, nego za tog momka, košarkaša, otkud znam ko je on... I ta policija, koja je pristala da dođe... Svašta!", u nevjerici je pričao Pešić o događaju sa početka nedjelje, kada je Vladimir Mašulović (bio u Zvezdi kratko tokom 2003. godine) došao da naplati dugovanja.

"Recite Opači (gen. menadžer Milan Opačić) da tom momku da moj broj, ja ću da mu platim dugovanja, samo da ne pravimo cirkus više", dodao je Pešić u svom stilu, a onda poručio:

"Sve su to stvari kroz koje jedan klub mora da prođe. Krenuli smo u program stvaranja tima, baza je postavljena, ali moram da kažem da je ta baza postavljena na entuzijazmu. Svi misle: "Došao gospodin Vučićević, došao gospodin Drakulić, pa sad tamo ima para na sve strane". Ovde para nema! To neka znaju i ovi što hoće da naplate dugove i oni koji hoće da dođu da igraju u Crvenoj zvezdi".

Pešić ne želi da krije da se u Crvenoj zvezdi ne igra za velike pare.

"Para nema, ali ima volje za radom, ima požrtvovanosti, ima treninga svaki dan! Tu i tamo stignu neke plate, ali najvažnija stvar je da smo mi započeli jedan proces, za koji mislim da ima lijepu budućnost. Na kraju sezone ćemo vidjeti kakva je ona", podvukao je Pešić, koji je prvi tim Crvene zvezde preuzeo prošlog ljeta u trenutku kada je klub pod ugovorom imao četiri košarkaša.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC