• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: I sa polomljenim prstima, nosevima...

"Srce na teren" jedna je od najčešćih poruka, koje navijači šalju svojim ljubimcima pred bitne utakmice.

 Pešić: I sa polomljenim prstima, nosevima...  Izvor: MONDO

Delije, koje su došle u subotu uveče u Pionir, nisu ni morale da izgovore ove riječi da bi motivisale košarkaše Crvene zvezde.

Oni su još iz svlačionice izašli sa namjerom da ostave srce na terenu, a kada je meč počeo, u potpunosti su to sproveli i u djelo. Trener Svetislav Pešić prije meča 5. kola Superlige protiv Hemofarma poželio je da njegovi igrači igraju upravo tako, borbeno, srčano i poručio da "onda Zvezda može u potpunosti da kontroliše utakmicu".

U jednom se prevario.

Tim bez Lorensa Robertsa, Marka Kešelja i Nemanje Bjelice nije u potpunosti iskontrolisao utakmicu, jer je poslije 12 poena razlike u posljednjoj četvrtini, tim iz Vršca u posljednjoj sekundi imao priliku da dođe do rezultata, koji bi ih zadržao na prvom mjestu u Grupi B, uoči posljednjeg kola.

Ali, šut Petra Despotovića za tri poena nije ušao u koš, ostalo je više od tri poena razlike za crveno-bijele (81:76), tako da će Zvezda po svemu sudeći u polufinalu plej-ofa igrati protiv FMP Železnika, a Hemofarm protiv Partizana...

"Dvije ekipe su se susrele u pravoj plej-of utakmici. Postavili smo cilj da budemo prvi u grupi, što je jako važno za naše igrače, pogotovu u ovoj situaciji. Hemofarm je ekipa koja igra najbolju košarku ove sezone, a mi smo namjerno igrali sa niskom postavom, jer su oni jedan od najjačih timova u tranzicionoj igri, a i večeras su postigli 18 poena iz kontranapada. Na kraju nas je i sreća pogledala, jer je Despotović promašio šut za tri poena...", rekao je Pešić poslije meča, u kojem je na duži period izgubio još jednog košarkaša.

Mirko Kovač je doživio veliki peh i teško povrijedio desnu nogu, a snimak će pokazati da li se radi o prelomu, kidanju ili (samo) istegnuću ligamenata. Prije toga, početkom drugog poluvremena, skočni zgob povrijedio je i igrač Hemofarma Bojan Krstović.

"Po svemu sudeći u "super" plej-of krećemo sa prvog mjesta, a kakav je ritam vidi se i po dvije teške povrede zlogobova Krstovića i Kovača. Sve je to kritično za plej-of, kada se igra sa polomljenim prstima, nosevima i glavama i kada igrači više vremena provode po bolnicama, nego na treninzima...", osvrnuo se kritički Pešić još jednom na sistem takmičenja u Superligi i ritam od utakmice na svaka dva dana.

On može da bude zadovoljan što su se Tadija Dragićević i Marko Marinović brzo oporavili od povreda, a još brže Andre Ovens, koji je u četvrtak umalo polomio mali prst desne šake, ali smogao snage da dva dana kasnije sa longetom zaigra i ubaci - 21 poen.

"Ovens je odigrao junački, sa slomljenim prstom", odao je trener Zvezde priznanje Amerikancu, koji očigledno nije klasičan "šljaker za pare", kakvim se često ispostave igrači iz SAD.

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić nije imao razloga za zadovoljstvo: njegov tim odigrao je ispod nivoa na kojem je bio u mnogim bitnim mečevima ove sezone, naročito u napadu, igrači su bili prenervozni, Krstović se povrijedio, rival je preuzeo prvo mjesto u grupi, a u polufinalu se smješi sudar sa Partizanom.

Ipak, Karadžića muči nešto drugo...

"Više od poraza boli me odnos sudija prema reprezentativcima Hemofarma. Markoviću su u minut svirana tri faula i to je direktno odlučilo utakmicu. Čudi me neujednačen kriterijum zbog kojeg sam ljut. Ne znam da li je bilo planirano da u finalu igraju Zvezda i Partizana, ali me čudi da su neki Amerikanci ovde zaštićeniji od Mačvana ili Markovića...", pričao je Karadžić.

"Idemo dalje, spremamo se za Borac i za polufinale koje nas vjerovatno vodi na Partizan".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC