• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA (F4): CSKA, Barsa ili Grci?

Moskovski CSKA u Berlinu počinje odbranu titule prvaka Evrope, a na F4 su još Barselona i "vječiti" grčki rivali - Panatinaikos i Olimpijakos.

 EVROLIGA (F4): CSKA, Barsa ili Grci? Izvor: MONDO

CSKA sedmi uzastopni put učestvuje na završnom turniru, a u nedelju bi u finalnom meču mogao da osvoji sedmu titulu evropskog prvaka u klupskoj istoriji, ali i drugu uzastopnu.

"Mnogi veliki timovi nisu uspjeli da odbrane titulu, tako da je to dodatna motivacija. Tim koji dodje na 'fajnal for' nema slabih tačaka, tako da će svaka utakmica biti odlučena po tome ko bude bio raspoloženiji", rekao je trener ruske ekipe Etore Mesina, koji je osvojio četiri evropske titule, dvije sa CSKA i dvije sa Kinderom.

Drugi učesnik prvog polufinala je Barselona, tim koji je ove sezone po mnogim procjenama igrao najljepšu košarku. Katalonski tim je prvu i jedinu evropsku titulu osvojio 2003. godine. Trener ekipe Ksavijer Paskval veruje da je šansa njegove ekipe u bržoj igri.

"Za sada imamo samo jedan trofej, ali želimo da kući vratimo i drugi. Pogrešno je misliti da je CSKA slabiji nego prošle sezone, ali mislim da brži ritam više odgovara nama", rekao je Paskval.

Drugo polufinale sigurno će izazvati više emocija, pošto se navijači Panatinaikosa i Olimpijakosa ne podnose i često se sukobljavaju van terena.

Panatinaikos je pobjednik iz 2007. godine, dok Olimpijakos titulu nije osvojio od 1997. godine, a na završnom turniru je poslednji put učestvovao prije tačno 10 godina. Trener "zelenih" Želimir Obradović rekorder je po broju osvojenih titula, pošto je šampion Evrope bio šest puta.

"Svi jedva čekaju ovu utakmicu, ali ne smijemo zaboraviti ni druga dva tima. Da, rivalstvo je veliko u derbijima i dobro se poznajemo, ali moramo da se spremamo kao za bilo koju drugu utakmicu", rekao je Obradović.

"Mi imamo čak sedmoricu igrača koji prvi put učestvuju na 'fajnal foru'. Svi me pitaju šta će biti ključno. Moj odgovor je - sve što čini košarku. Sve je važno. Olimpijakos je dobar tim. Čak i ako mnogo igrača tamo prvi put učestvuje na završnom turniru, znaju da
igraju košarku", dodao je srpski stručnjak.

Trener Olimpijakosa Panajotis Janakis prvi put vodi tim u Evroligi. Atinski "crveno-bijeli" ispadali su u prethodne tri sezone u četvrtfinalu, ali se nadaju da će ove sezone biti drugačije zbog pojačanja.

To se prije svih odnosi na Tea Papalukasa, koji je CSKA šest puta uzastopno vodio na završni turnir i osvojio dvije titule. Veliko iskustvo imaju i Nikola Vujčić i Jotam Halperin, koji su sa Makabijem osvojili dvije titule.

"Naš cilj je da stvorimo tim koji će imati kontinuitet. Dakle, ne samo da se popne na vrh, već i da ostane tamo mnogo godina. To se ne može odjednom postići, već treba strpljenja i postojanosti. Prvi korak smo već napravili, ali moramo još mnogo da putujemo", rekao je Janakis.

Utakmica CSKA Moskva - Barselona igra se u petak od 18 sati, a Panatinaikos - Olimpijakos od 19. Utakmica za treće mjesto na programu je u subotu od 17, a
finale je u nedelju od 20 sati.

(Beta/MONDO, foto: Zvanični sajt Evrolige)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC