• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan pokazao moć

Košarkaši Hemofarma najavili su da će u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije iznenaditi Partizan.

 PLEJ-OF: Partizan pokazao moć Izvor: MONDO

Kako su prošli u prvoj utakmici u Pioniru, moraće sebi da postave neki realniji cilj. Naprimer, da postignu bar 50 poena.

Partizan je poveo u seriji sa 1:0, pošto je u četvrtak pred oko 2.500 hiljade gledalaca deklasirao Vrščane rezultatom 62:37 (18:6, 21:12, 13:7, 10:12).

Novica Veličković ubacio je 12, Aleksandar Rašić 11, a Slavko Vraneš deset poena, uz devet uhvaćenih lopti.

O napadačkom učinku ekipe Hemofarma jasno govori činjenica da je Milan Mačvan bio prvi strijelac sa svega sedam poena, dok je Boban Marjanović imao šest koševa i sedam skokova.

Da iznenađenja neće biti ni u najavi, Partizan je nagovijestio vođstvom od 12:0 i 17:2. Uobičajeno čvrstom odbranom i solidnom igrom u napadu, šampion je već sredinom druge četvrtine otišao na "plus 20" (33:13) i ta razlika je ostala na snazi do poluvremena.

Hemofarmu ni pauza nije pomogla da popravi igru. Na prve poene u trećoj četvrtini "farmaceuti" su čekali šest minuta, pa nije čudo što je slika na semaforu bila sve gora po njih.

Da Duško Vujošević nije pružio šansu "rezervistima", krajnji rezultat bio bi još ubjedljiviji. Ovako su Vrščani priveli utakmicu kraju serijom od 10:2 i otišli u svlačionicu sa 25 poena deficita. Ali mora se priznati da konačnih 62:37 izgleda poražavajuće, za klasu lošije nego, recimo, 90:65.

Sledeća utakmica na rasporedu je u subotu u Vršcu, a treća u utorak u Pioniru. Ako crno-bijeli ne uspiju da dobiju seriju sa 3:0, domaćin četvrtog meča biće Hemofarm, i to u četvrtak, 7. maja.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i FMP Železnik, koji će početi borbu za finale u petak od 20 časova u dvorani Pionir.

"Lako jer niko nije mislio da je lako"

Duško Vujošević istakao je zadovoljstvo igrom Partizana, ali nije propustio da pomjene kako je Hemofarm odigrao ispod svog nivoa i da ne treba očekivati laku pobjedu u Vršcu.

"Zadovoljan sam, naravno, ali ovo nije pravi prikaz Hemofarma. To je ista ekipa koja je nedavno u Torinu pobijedila Dinamo. Ne treba ni da se stvara slika da lako i prirodno pobjeđujemo. Ovo je izgledalo lako jer niko nije mislio da je lako i jer smo svi imali dozu straha i napetosti zbog početka plej-ofa, koju smo pretvorili u nešto pozitivno".

"Od sutra ujutru razmišljamo o Vršcu. Veliki je uspjeh što smo dominirali protiv ovakvog protivnika, ne treba zaboraviti njihovu pravu snagu. Očekujem jaku reakciju Hemofarma, ali mi tamo idemo da pobijedimo", dodao je Vujošević.

Šef struke Hemofarma Stevan Karadžić pronašao je razlog za zadovoljstvo u odbrani svog tima, smatrajući da 62 primljena poena u Pioniru nisu mnogo.

"Naišli smo na protivnika koji igra odbranu na evroligaškom nivou. Nismo mogli da otvorimo napade. Što se tiče odbrane, zaista nemam šta da zamjerim igračima, spustili smo ih na malo poena, naročito u drugom poluvremenu, ali u napadu nismo imali nijednog raspoloženog pojedinca. Kada je tako, nemate čemu da se nadate, pogotovo protiv Partizana", rekao je Karadžić.

"Iskoristićemo ovaj dan i po da se spremimo što bolje i da probamo da pred našim navijačima pobijedimo. Očekujem pozitivnu reakciju tima, jer ovaj poraz boli".

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC