• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL F4: Željku i Pekoviću grčki derbi

U dramatičnoj završnici Panatinaikos pobijedio Olimpijakos 84:82 i plasirao se u finale F4 Evrolige u kome će se sastati sa CSKA.

 EL F4: Željku i Pekoviću grčki derbi Izvor: MONDO

Panatinaikos će se boriti za petu titulu prvaka Evrope protiv CSKA, jer je u polufinalu F4 Evrolige u Berlinu pobijedio velikog rivala, Olimpijakos - 84:82 (27:21, 16:20, 23:22, 18:19).

Tako će u nedelju (20 sati) biti odigrana repriza finala od prije tri godine kada je Panatinaikos u Atini savladao "armejce" i prekinuo njihovu dominaciju na Starom kontinentu.

Biće to i duel trenerskih velikana, Željka Obradovića sa šest i Etorea Mesine sa četiri trofeja najboljeg u Evropi.

PAO je poveo kolo. Na startu je stekao prednost 6:0 i održavao ju je sve do 19. minuta kada je Olimpijakos stigao do izjednačenja - 39:39. Na odmor se ipak otišlo vođstvom ekipe Željka Obradovića - 43:41.

U tom periodu dominantni na parketu berlinske "Arene" bili su Nikola Peković iz Panatinaikosa i Lin Grir iz Olimpijakosa sa po 15 poena.

U drugom poluvremenu se vodila izjednačena borba u kojoj je Panatinaikos skoro sve vrijeme ipak bio za korak ispred rivala. Olimpijakos je vodio samo sredinom treće četvrtine, poslednji put u 28. minutu poslije trojke Miloša Teodosića (59:56).

U 33. minutu je PAO "ponovio" najveću prednost iz prve četvrtine od osam razlike - 73:65. Tome su najveći doprinos dali Šarunas Jasikevičijus i "preporođeni" Majk Batist.

Ipak, tim Panajotisa Janakisa je nedugo zatim ponovo uhvatio priključak, pa je 70 sekundi prije kraja na semaforu stajalo 82:82.

Međutim, tada je Peković preuzeo stvar u svoje ruke. Donio je prednost svom timu (84:82). Na drugoj strani Nikola Vujčić je promašio šut za tri poena, a kada je zatim crnogorski reprezentativac propustio da riješi pitanje pobjednika, u poslednjem napadu je Joanis Burusis "gađao produžetak". I promašio.

Najefikasniji na utakmici bio je Peković sa 20 poena, a nemjerljiv doprinos trijumfu dali su Batist sa 19 i Jasikevičijus (4/6 za trojke, 5 as) i Spanulis sa po 18.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Grir (18 poena), dok je Vujčić ubacio 14.

Srpski internacionalci nisu imali zapažene role. Zoran Erceg je na parketu proveo nešto više od 11 minuta i postigao četiri ponea, a Miloš Teodosić je za nepuna tri minuta dao jednu trojku. Na drugoj strani, Dušan Kecman je igrao samo sedam sekundi.

Duel grčkih ekipa je bio specifičan i po tome što su se na tribinama istovremeno našli navijači oba kluba. Kada igraju kod kuće gostujućih navijača nema.

Utakmica za treće mjesto između Barselone i Olimpijakosa igraće se u nedelju u 17 sati.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC