• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Nesreća, pa sreća

Veliki klubovi, moćni timovi, trofejni treneri, veliki ulog…

 Obradović: Nesreća, pa sreća  Izvor: MONDO

Svi uslovi bili su tu za nezaboravan meč Panatinaikosa i Olimpijakosa (84:82) u polufinalu završnog turnira Evrolige. Naravno da atinski derbi u Berlinu nije razočarao.

"Čestitam i Olimpijakosu na odličnoj utakmici. Oba tima su imala težak posao, odlučili su sitni detalji. Lopta se odbije u ili van obruča, ne znam kako. Imali smo sreće u posljednjoj odbrani, kod šuta Burusisa za izjednačenje, ali i nesreću u posljednjem napadu, kada je Peković promašio lako polaganje. Ali to je košarka, siguran sam da je publika uživala", izjavio je trener Panatinaikosa Željko Obradović.

Srpski stručnjak, koji je odavno rekorder po broju osvojenih Evroliga, u nedelju (20.00) će pokušati da nadmudri Etorea Mesinu iz CSKA i po sedmi put podigne najznačajniji klupski trofej.

"Lična priznanja me ne interesuju. Važnije je da Panatinaikos ima priliku da osvoji petu titulu prvaka Evrope. CSKA? Vidio sam samo nekoliko minuta njihovog duela sa Barselonom. Treneri pripreme utakmicu, ali igrači treba da igraju. Pričati je lako, a uraditi nešto je mnogo teže. Međutim, siguran sam da imamo želju i kvalitet da ih pobijedimo".

Nikola Peković sa 20 poena je bio najefikasniji u oba tima.

"Svi su očekivali od nas da pobijedimo, naročito protiv Olimpijakosa, u jednom od većih derbija u Evropi. Sada je sve savršeno i biće tako do početka finalne utakmice, onda ćemo vidjeti. Na kraju smo postigli više poena i to je dovoljan dokaz da smo bolji tim od Olimpijakosa. To je veliko zadovoljstvo, ako imamo u vidu kakav rivalitet vlada između dva kluba".

Šarunas Jasikevičijus od povratka iz NBA lige uglavnom ne igra onako kako se od njega očekuje, ali je u završnici polufinala podsjetio šta ga je učinilo MVP-jem Fajnal fora u Moskvi 2005. godine.

"Najvažnije je odmoriti se i mentalno pripremiti za finale. CSKA je cijele sezone favorit za titulju, ali ako uspijemo da zadržimo koncentraciju i zaboravimo Olimpijakos vrlo brzo, imaćemo šansu da pobijedimo. Polufinale smo prošli 'na mišiće'. Generalno nismo igrali onako kako bi trebalo. Ulog je svakako bio veći nego inače i mislim da se zato igralo više srcem nego glavom", istakao je Litvanac, koji će se u finalu suočiti sa zemljakom Ramunasom Šiškauskasom, junakom polufinala između CSKA i Barselone.

Hrvatski veteran u timu Olimpijakosa, Nikola Vujčić, proglasio je Jasikevičijusa čovjekom odluke.

"Utakmica se svela na posljednji šut, promašili smo i oni su pobijedili. Jasikevičijus je bio sjajan u drugom poluvremenu, on je napravio razliku. Posijle lošeg početka uspeli smo da zaustavimo Batista i Pekovića, ali Šaras je imao jedan od svojih dana".

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC