• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Obradović, doktor za finala

Željku Obradoviću se dogodi nešto slabija sezona, kao što je bila prethodna, ali ako njegov tim dođe do finala - slobodno se kladite na njih.

 EL: Obradović, doktor za finala Izvor: MONDO

Od osam utakmica za titulu prvaka Evrope, izašao je kao pobjednik iz sedam, samo je 2001. Makabi bio bolji u finalu Suprolige, u sezoni podjele na FIBA i ULEB takmičenje. Za deset sezona na klupi Panatinaikosa osvojio je četiri evropske titule, koliko Etore Mesina u cijeloj karijeri.

"Najvažnije je da je Panatinaikos po peti put šampion Evrope, o ličnim rekordima ne razmišljam. Srećan sam zbog igrača. Prvu titulu osvojio sam sa Partizanom, bio sam mlad i imao sam mlade igrače. Sada imam odlične igrače i zbog njih smo tu gdje jesmo... Ali nastavićemo da radimo. Otkako treniram Panatinaikos, igrali smo 21 finale i pobijedili u 18. Ove sezone imamo još grčko prvenstvo, moramo da pokušamo i to da osvojimo", rekao je Obradović poslije pobjede nad CSKA u dramatičnom berlinskom finalu (73:71).

Panatinaikos je na poluvremenu vodio sa 20 poena razlike i bio na putu da okršaj za titulu učini najnezanimljivijim u poslednjih pet godina...

"Imam utisak da smo zaslužili da riješimo utakmicu prije poslednjeg šuta (Šiškauskasa). Ali to je košarka i to se događa, zato što je ovo Fajnal for i zato što je protivnik igrao finale četvrtu godinu zaredom. Rekao sam igračima na poluvremenu da je CSKA veliki tim, da će promijeniti stil i zaigrati agresivnije".

"Želim da čestitam ekipi CSKA, vjerujem da je za sve to zaslužan trener Mesina. Nijedan trener sa svojim timom nije uradio takvu stvar. Ali igrali su Panatinaikos i CSKA, ne Obradović protiv Mesine".



Moraš da voliš košarku


Srpski stručnjak iz iskustva zna da će Panatinaikosu sledeće sezone biti izuzetno teško.

"Klub mora da vjeruje u nas, do sada je vjerovao mnogo i naši vlasnici (braća Janakopulos) su zaslužni što je ovaj tim na okupu. Kada dođe ljeto i završi se sezona, pričaćemo o tome šta želimo u budućnosti. Nekim igračima, kao Spanulisu, ovo je prva titula, Jasikevičijusu je četvrta... Ali svi oni vole košarku i to je jedini put do uspjeha - da svaki dan dođeš u salu i sa ljubavlju radiš svoj posao. Da nije tako, ja bih prvi odustao i radio nešto drugo u životu", istakao je Obradović.

"Sjećam se kada smo prije dvije godine osvojili titulu u Atini, kako su sledeće sezone svi krenuli na nas sa maksimalnom motivacijom. Moramo da budemo svjesni da će na jesen biti isto tako".

Obradović je na kraju morao da odgovori na neizbježno pitanje - ima li ambicija da radi u NBA ligi?

"Mnogo puta sam rekao da sam volim Evropu i da sam srećan u Grčkoj, sa Panatinaikosom. NBA liga je takmičenje koje ljudi vole da gledaju. Mislim da ima više evropskih trenera koji imaju kvalitet da rade tamo, ali lično uopšte ne razmišljam o tome. Njihove plej-of utakmice su veoma dobre, međutim, regularni dio sezone je samo šou. U Evropi moraš da dobiješ svaku utakmicu, to je naš život".

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC