• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Noć kada je "beba" spasila šampiona...

Jedan neočekivani potez promijenio je mnogo, a mogao bi i sve. Buckasti "baby face" košarkaš Bostona pogodio je šut za 2:2 u seriji sa Orlandom.

 NBA: Noć kada je "beba" spasila šampiona...  Izvor: MONDO

 Glen "Big Baby" Dejvis pogodio je šut koji nije trebalo da ide njemu, sa mjesta na kojem nije trebalo da bude on i spasio šampiona pada u situaciju u koju niko nije očekivao da će pasti.

Košem Dejvisa u posljednjoj sekundi meča na Floridi, Boston je pobijedio Orlando sa 95:94 i uspeio da izjednači rezultat u polufinalnoj seriji Istoka na 2:2. Vrlo lako moglo je da bude 1:3...

Buckasti košarkaš, koji bilježi značajne minute najviše zbog povrede Kevina Garneta, izabran je od strane košarkaša Orlanda kao poželjan izbor u posljednjem napadu. Pol Pirs je udvojen, što je iskoristio i pružio priliku Dejvisu da se proslavi. I proslavio ga je!

"Ovo je zaista ukusno! Prvi put u životu dogodilo mi se ovako nešto, hajde da se provedemo zajedno", bio je oduševljen "Big Baby", koji će morati da se sabere kako zna i umije do utorka kada je peti meč serije u Gardenu.

Dejvis nije bio samo heroj posljednje sekunde, već cijele posljednje četvrtine, u kojoj je postigao sedam od Bostonovih 16 poena, uz pet skokova. Meč je završio sa 21 poenom i bio pravi takmac dominantnom centru Orlanda Dvajtu Hauardu, koji je igrao za 23 poena i 17 skokova.

Bek Bostona Pol Pirs ubacio je 27 poena, a njegov rival u domaćem timu Rašard Luis 22.
Hjuston Rokitsi znali su još od 24. februara da ove sezone neće moći da računaju na Trejsija Mekgrejdija. Ali, pred četvrti meč polufinala Zapada protiv LA Lejkersa saznali su i da je sezona vjerovatno gotova za Jao Minga.

Ko bi im uopšte dao šansu da pobijede najbolji tim konferencije? Niko, osim njih samih!

Ne da su pobijedili Lejkerse, nego su ih jednostavno demolirali u svom Tojota Centru u Teksasu. Rokitsi su bez prvog centra vodili sa 29 poena razlike, prije nego što su se opustili u posjlednjoj četvrtini i dozvolili Lejkersima da se kući vrate sa podnošljivim porazom - 99:87.

Posljednju četvrtinu, gosti su dobili sa 33:16.

Ponosni igrači Hjustona nisu dozvolili da ih vijest o Mingovoj povredi demorališe, naprotiv. Aron Bruks ubacio je rekord karijere, 34 poena, Šejn Batije pratio ga je sa 23, Kajl Louri dodao je 12, a Luis Skola 11, uz 14 skokova. To je bilo sasvim dovoljno da se dobije vicešampion i serija izjednači na 2-2.

Na drugoj strani, Lejkersi su bili osuđeni na svega 15 poena Kobija Brajanta, koji je postigao duplo manje od prvog strijelca Pau Gasola. Pored njih dvojice, "dvocifren" je bio samo još rezervista Džoš Pauel.

U trećem meču serije, Jao Ming polomio je nogu i neće igrati košarku najmanje do početka naredne sezone.

"Nisam iznenađen. Možda zvuči kao kliše, ali takva smo grupa... Pričali smo samo o tome kako ćemo da odgovorimo na sve što nam se događa. Kroz poteškoće, promjene sastava, trejdove, povrede, nikada nismo odustali i nikada nismo prestali da vjerujemo", opisao je Batije sezonu Hjuston Rokitsa, koja još nije gotova.

Statistički gledano, to što protiv Lejkersa neće imati Jao Minga, ne bi trebalo mnogo da uzbudi Hjuston. Oni u četiri meča bez Kineza nikad nisu izgubili od tima iz Los Anđelesa.

ISTOK

(3) Orlando - (2) Boston 94:95, rezultat u seriji 2:2
/Hauard 23 - Pirs 27/

(4) Atlanta - (1) Klivlend, rezultat u seriji 0:3

ZAPAD

(5) Hjuston - (1) LA Lejkers 99:87, rezultat u seriji 2:2
/Bruks 34 - Gasol 30/

(6) Dalas - (2) Denver, rezultat u seriji 0:3

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC