• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klivlend "ekspres", Dirk sačuvao Dalas

Klivlend je sa 4:0 "počistio" Atlantu i postao prvi finalista konferencije, dok je Dalas upisao prvi bod protiv Denvera i odložio eliminaciju (1:3).

 NBA: Klivlend "ekspres", Dirk sačuvao Dalas Izvor: MONDO

Klivlend je poslije dvije pobjede kod kuće, dva puta pokorio i Filips Arenu u Atlanti i maksimalnim rezultatom 4:0 okončao polufinalnu seriju Istočne konferencije.

U četvrtom duelu, odigranom u noći između ponedeljka i utorka, Kavsi su slavili sa 84:74. Domaća Atlanta pružila je nešto jači otpor samo u prvom kvartalu, ali su gosti u nastavku forsirali svoju igru.

Klivlend je tako postao prvi tim ove sezone koji se dokopao finala konferencije. Učinio je to na impresivan način, budući da je poslije eliminacije Detroita u prvom kolu doigravanja, i Atlantu ekspresno poslao na godišnji odmor.

Lebron Džejms je sa 27 poena, i po osam skokova i asistencija potvrdio još jednom da je "alfa i omega" Klivlenda. Delonte Vest dodao je za goste 21 poen uz šest asistencija, a Zidraunas Ilgauskas 14 poena uz 10 skokova. Mo Vilijams ubacio je 12 pogodaka, sve za tri poena (skor 4-7).

Kod Hoksa Džoš Smit blistao je na oproštaju sezone sa 26 pogodaka i osam uhvaćenih lopti, dok je Džo Džonson notirao 18 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Kavsi će sada imati priliku da odmorni dočekaju finalnu seriju, budući da budući protivnik Orlando ili Boston vode ljutu bitku u polufinalu - 2:2.

Dalas je treći meč polufinala Zapada protiv Denvera izgubio zbog sudijske greške, ali se uprkos tome nije predao. Oni su čekali svoju šansu i dočekali je u Amerikan Erlajns centru u četvtom duelu serije - 119:117. Mavsi su tako odložili "egzekuciju", smanjivši rezultat na 3:1, svjesni da se veoma teško mogu dobiti konačnu bitku.

Dirk Novicki imao je svoje veče, upisavši 44 poena i 13 skokova, od čega čak 19 poena u poslednjoj četvrtini, dok je Džoš Hauard učestvovao u trijumfu sa 21 pogotkom i 11 uhvaćenih lopti.

Karmelo Entoni bio je najefikasniji na drugoj strani sa 41 poenom, 11 skokova i tri asistencije, a Čonsi Bilaps završio je duel sa 24 poena i sedam asistencija.

REZULTATI POLUFINALA

Istočna konferencija
Klivlend - Atlanta 84:74 (Klivlend dobio seriju sa 4:0)

Zapadna konferencija
Dalas - Denver 119:117 (Denver vodi sa 3:1)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC