• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznanje Dudi, a uskoro stižu i spiskovi

U utorak je selektoru "orlova" uručeno priznanje za doprinos u sportu.U petak poznati spiskoviće svih reprezentacija za vruće ljeto koje slijedi.

 Priznanje Dudi, a uskoro stižu i spiskovi  Izvor: MONDO

Ministarka za omladinu i sport u Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković u utorak je uručila u Kući košarke u Beogradu priznanje za doprinos u sportu selektoru reprezentacije Dušanu Ivkoviću.

Samardžić-Markovićeva priznanje je uručila na dvogodišnjicu rada ministarstva, a u ime Košarkaškog saveza zahvalio se predsjednik te organizacije Dragan Kapičić.

"Došla sam lično da uvažim napor cijelog saveza i gospodina Ivkovića u tome što njeguju tradiciju. Košarka je ono po čemu se Srbija prepoznaje u svijetu i zato ovogodišnje priznanje ide u ruke njenom selektoru", kazala je ministarka.

Ona je dodala da je Ivković i košarkaši predstavljaju pravi uzor mladima u Srbiji.

"Dušan Ivković ne samo što izvozi znanje u svijet, već u Srbiju unosi nove trendove i pozitivan duh koji vlada u našoj reprezentaciji. Svi oni zajedno predstavljaju uzor mladima i predstavljaju prave moralne vrijednosti", dodala je ona.

Ivković je rekao da mu je velika čast što je primio ovo priznanje, ali je podsjetio da je košarka timska igra.

"Ovo je velika čast za mene, ali košarka je timska igra, najljepši kolektivni sport. Uspjesi su zasluga svih generacija koje su doprinijele takvom razvoju košarke. Današnje priznanje je veliki podsticaj za dalji rad", rekao je Ivković.

Ivković je dodao da će u petak, simbolično na drugi "rođendan" ministarstva, objaviti spisak igrača za svih pet reprezentativnih selekcija koje će ovog ljeta učestvovati na međunarodnim takmičenjima.

Selekcije Srbije narednih mjeseci igraće na Mediteranskim igrama, Univerzijadi, kao i Evropskim prvenstvima za seniore, juniore i omladince.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC