• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLOVI: Pakao na SP, ali moramo u drugi krug

Reprezentativci Srbije složni u ojceni da su na žrijebu za Svjetski kup dobili izuzetno tešku grupu, ali da bi morali da izbore drugu fazu takmičenja.

Srbija nije imala sreće na žrijebu za Mundobasket. Igraće u grupi A, zajedno sa selekcijama domaćina Španije, evropskim šampionom Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

Dejan Bodiroga, nekadašnji as reprezentacije, sada potpredsjednik KSS, tvrdi da nije moglo teže.

"Upali smo u najtežu grupu. Jedina sa tri evropska tima, sa jakim Iranom i Brazilom, koji ima dosta igrača u NBA ligi. Ne slažem se da će nam lakše biti u drugoj fazi, jer mislim da su ostale grupe, C i D, daleko lakše", nije baš bio optimističan nakon žrijeba u Barseloni Bodiroga.

Duško Savanović složio se da je Srbija dobila najtežu grupu, ali ocjenjuje da bez obzira na sve, "orlovi" moraju da se bore za što bolji plasman.

"Malo je nezahvalno i rano davati bilo kakve procjene, treba prvo da vidimo ko će da igra, u kojim sastavima, kakvoj formi i sa kakvim ambicijama. Sve je moguće, iako je činjenica da nismo imali sreće na žrijebu. Ipak, treba da dokažemo da nam je mjesto na Svjetskom kupu i zato ćemo se boriti", istakao je za "Sport" Savanović.

On zna šta je početni cilj Srbije.

"Moramo kao jedna od četiri prvoplasirane ekipe u grupi u osminu finala, a onda korak po korak, pa šta nam Bog da..."

On očekuje da će "orlovi" otputovati u Španiju u najjačem sastavu.

"Nadam se da će svi momci koji budu pozvani na spisak Aleksandra Đorđevića biti zdravi i da će ekipa za koju se novi selektor opredijeli dostojno braniti boje naše zemlje", dodao je Savanović.

I Nemanja Nedović očekuje da će Srbija proći prvu fazu takmičenja.

"Nije nam se baš posrećilo, ali mnogo toga zavisiće i od sastava sa kojim ćemo otići u Španiju. Ne bi trebalo da strepimo za plasman u narednu fazu, ali je bitno ostvariti što više pobjeda zbog samopouzdanja", rekao je košarkaš Golden Stejta, koji je ishod žrijeba za Mundobasket komentarisao sa američkim saigračem Klejom Tompsonom.

"Uporedili smo grupe i zaključili da je Srbija upala u izuzetno tešku. Tu su evropski prvaci Francuzi, Španija koja nas je ponizila na EP u Sloveniji, Brazilom koji može da sastavi jak tim..."

On smatra da će i rivali u osmini finala biti teški, ali da je to uvijek tako kada se igra na Svjetskom prvenstvu.

"Trudićemo se da dokažemo kvalitet, najvažnije je ići od utakmice do utakmice".

Nedović smatra da će novi selektor imati važnu ulogu.

"Drago mi je što je reprezentaciju preuzeo Saša Đorđević, mlad trener, željan uspjeha. vjerujem da će to prenijeti na nas, a mi na teren. Znamo šta je postigao kao igrač, nadam se da će slično ostvariti i kao trener", izjavio je Nedović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC