• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda se vraća, u 71. godini!

Doskorašnji selektor Srbije od leta je "viđen" na klupi Anadolu Efesa. "To je realna mogućnost", kaže njegov agent.

Dušan Ivković, prema svemu sudeći, još želi i može da radi na najvišem nivou.

Grčki i italijanski košarkaški mediji u utorak se bave već pominjanom varijantom, da Duda po završetku sezone preuzme Anadolu Efes, koji se - kao i većina turskih klubova - nalazi u konstantnom raskoraku između želja i ulaganja na jednoj i ostvarenih rezultata na drugoj strani.

Upitan direktno da li će Ivković biti naredni trener Efesa, njegov menadžer Miodrag Ražnatović odgovorio je sajtu Gazzetta.gr: "To je realna mogućnost. Efesu je potreban trener kao on".

Kada su u igri velika imena, ovakve izjave se ne daju bez pokrića.

O Ivkoviću na klupi Efesa glasno se priča otkako je tu ekipu uoči Nove godine preuzeo Vangelis Angelu, njegov bivši pomoćnik u Olimpijakosu. Mediji su tada spekulisali da je Angelu postavljen da "čuva stražu" za doskorašnjeg selektora Srbije i usput izvuče što je više moguće iz aktuelne sezone.

Specijalizovani sajt "Sportando", pozivajući se na svoje izvore, sada tvrdi da je sa Dušanom Ivkovićem već ugovorena saradnja na dvije godine!

Pitanje koje se postavlja je šta Duda, osim pozamašnog novca, može da dobije odlaskom u tako specifičnu i njemu potpuno novu sredinu?

Na primjeru Željka Obradovića i Fenerbahčea, vidi se da ni paket sačinjen od neosporne stručnosti, ogromnog budžeta i maksimalnog povjerenja rukovodstva, ne mora biti dovoljan za brz uspjeh.

Ivković je juna 2012. otišao iz Olimpijakosa po holivudskom scenariju, osvojivši Evroligu iz uloge autsajdera i prekinuvši višegodišnju dominaciju gradskog rivala Panatinaikosa u grčkom prvenstvu. Nakon toga se koncentrisao na vođenje reprezentacije Srbije, sa kojom je uz dosta peripetija obezbijedio plasman na FIBA Svjetski kup.

Iako je u novembru proslavio 70. rođendan i daleko je najstariji u ešalonu vrhunskih evropskih trenera, u njemu, izgleda, još tinja stvaralački i takmičarski žar...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC