• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Moramo na Evrobasket!

Novi selektor košarkaša Bosne i Hercegovine analizirao rivale i zaključio da njegov tim "mora da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini".

Duško Ivanović je razmislio o ishodu žrijeba u Barseloni koji je "zmajevima" dodijelio samo dva protivnika - Veliku Britaniju i Island, ali nije "načisto" da li je to dobro ili loše.

"U grupi s tri ekipe svaki kiks može biti poguban. Pogotovo što Velika Britanija može biti vrlo težak i ozbiljan protivnik ako skupe sve NBA igrače i one iz evropskih klubova. Fizički su dominantni. Island može iznenaditi svakog ko se opusti, a vjerovatno će naša posljednja utakmica kod njih u gostima biti i odlučujuća", izjavio je crnogorski stručnjak "Dnevnom avazu".

Iako evidentno poštuje rivale, uvjeren je da će BiH igrati u Ukrajini.

"Mi moramo na Evrobasket! To je naš prioritet! Ja sam trener koji samo vjeruje u svoj rad i u svoj tim. Moramo sklopiti dobar tim i dobro se pripremiti, jer želim da zavisimo samo od naše igre. Sve ostalo je nevažno", podvukao je selektor "zmajeva".

Ivanović je dodao da mu predstoji mnogo razgovora i obilazaka igrača, ali nije želio da precizira kada će objaviti širi spisak, niti da li će eventualno pozvati neke nove igrače koje nije zvao njegov prethodnik Aleksandar Petrović.

"Sa svima ću razgovarati i svi koji igraju dobro, bez obzira da li su ranije igrali, oprostili se ili nisu nikada ni igrali za BiH, mogu se nadati da će biti na širem spisku. Kasnije ću odabrati 12 najboljih",
zaključio je Ivanović.

Kvalifikacije za šampionat Evrope počinju 10, a završavaju 27. avgusta, a na završni turnir će plasman izboriti pobjednici grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.

Pored domaćina Ukrajine, plasman su već obezbijedile Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska, Slovenija, Srbija, i Estonija.

(MONDO, foto: Google, arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC