• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić o SP: Strepiće od Đorđevićevih "orlova"

Posljednji predvodnik zlatne Jugoslavije na Mundobasketu 2002. vjeruje da Đorđević može da napravi ekipu koja će izazivati respekt kod rivala.

Svetislav Pešić sa mnogo uspjeha je predvodio Jugoslaviju.

Stručnjak, koji je sa "plavima" osvojio posljednju zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Indijanopolisu 2002. godine, ističe da će Srbija morati žestoko da se pomuči u Španiji ovog ljeta, ali vjeruje da može da napravi dobar rezultat.

"Srbija je upala u tešku grupu, oko toga nema dileme, jasno je 'kao dan'. Dovoljno je pomenuti Španiju, Francusku i Brazil pa da se sledi krv u žilama. U takvoj situaciji Srbija bi morala da osvoji četvrto mjesto, koje vodi u osminu finala", istakao je za "Sport" Pešić.

Trener koji je i sa selekcijom Njemačke osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1993. godine, smatra da bi Srbija mogla i dalje od toga, ako bude imala sreće.

"Ako prođemo prvu fazu slijedi ukrštanje sa nešto slabijom grupom, uz svo poštovanje Argentine, Hrvatske, Grčke i Portorika, koji će vjerovatno podijeliti prva četiri mjesta. A ako nas malo pogleda fortuna, kao što je uvijek malo potrebno u sportu, možda bismo mogli da guramo i dalje od osmine finala", istakao je trener Bajerna, ponovivši da je najvažnije kako će "orlovi" odigrati na startu šampionata.

Pešić smatra da bi selektor Aleksandar Đorđević mogao da odigra važnu ulogu, uz uslov da ga povrede ne poremete u selektiranju tima.

"Najvažnije je šta će da osmisli Aleksandar Đorđević, jer svi znamo kakav je igrač bio. Mislim da može, ukoliko ne bude imao probleme sa povredama igrača, da napravi solidnu ekipu od koje će mnogi strepiti. Selektor ima prvu bazu, igrače koji igraju u odličnim klubovima u inostranstvu, ali i Partizanu i Zvezdi, koji bilježe dobre rezultate na međunarosnoj sceni, pa ako zdravstaveni bilten bude dobar, Srbija bi mogla odlično da se pripremi. To znači da nijednom rivalu, računajući i one sa najvećim ambicijama, neće biti svejedno kada se nađu na drugoj strani", smatra Pešić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC