• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Zvezda odmorna čeka polufinale!

Borac iz Čačka nije uspio da se pomrsi račun Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa. Pred 2.500 ljudi u "Pionira", domaći pobijedili 81:62.

Iznenađenje ni u jednom trenutku nije bilo nagovešteno. Lider ABA lige bez problema je izašao na kraj sa trećeplasiranim timom Prve muške lige Srbije.

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - BORAC ČAČAK 81:62 (23:11, 18:11, 19:17, 21:23)

Tim Dejana Radonjića je bez velikog napora obezbijedio plasman u subotnje polufinale, gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Radničkog i OKK Beograda.

Do tog meča, Zvezda će imati dan odmora, koji će moći da iskoristi i za uigravanje akcija, jer je Borac nije previše umorio.

Radonjić nije ubacivao Demarkusa Nelsona u igru, a šansu za razigravanje je pružio i najmlađim igračima, pa su Nikola Rebić i Marko Tejić odigrali više od deset minuta. Igrao je i kadet Vojislav Stojanović.

Rebić je pružio najbolju partiju u seniorskoj konkurenciji, pa je meč završio sa šest poena, dva skoka i dvije asistencije. Najefikasniji igrač utakmice bio je Čarls Dženkins, sa 14 poena.

Amerikanac je bio strijelac i prvog koša na utakmici (trojke, u prvom minutu), kojom je Zvezda najavila ozbiljan pristup meču. Kao što je trener domaćih i najavio, crveno-bijeli su od starta zaigrači skoncentrisano i već za 15 minuta stekli čak 25 poena prednosti (36:11).

U nastavku su se trudili da održavaju vođstvo, uz čuvanje snage za predstojeće, teže izazove. Tek su u finišu "popustili gas" i dozvolili protivniku da se serijom 15:0 primakne na 56:70. Zvezda je prije te serije imala i najveću prednost na meču.

Ni period dobre igre gostiju nije poremetio favorite, pa su "dvojkom" Branka Lazića i "trojkom" Nikole Rebića u 37. minutu vratili duel u pređašnji balans (75:56).

VIDEO


Među gostima se istakao Aco Mandić, sa 15 poena i sedam skokova. Uz njega i Nikola Pešaković, sa 14 poena.

Zvezda je bolje šutirala za dva (20/33), za tri (9/24) i za jedan poen (14/18). Uz to je imala i devet skokova više od protivnika (35:26).

ZVEZDA: Rebić 6 (19 minuta), Lazić 8, Blažič 9, Simonović 13 (3/6 za tri), Marjanović 6 (11 sk), Radenović 2, Katić 8, Tejić 3, Nelson, Dženkins 14, Stojanović 2, Dragićević 10 (5 sk, 4 as).

BORAC: Avramović, Mitrović, D. Marojević, Maravić 3, Šljivančanin 8, Stevović 4, Dumić 6, Pešaković 14, Dedijer, Cvetković 12, Mandić 15 (7 sk), Radović.

PAROVI ČETVRTFINALA KUPA:

Crvena zvezda Telekom - Borac Čačak 81:62
Radnički - OKK Beograd 21.00

U petak:

Partizan - FMP 18.30
Mega Vizura - Crnokosa 21.00.

Branilac trofeja je Crvena zvezda Telekom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC