• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Pionirom se orilo "OKK - NBA!"

OKK Beograd nema brojnu, ali ima vjernu košarkašku publiku i ona odbija da zaboravi svoju legendu, Radivoja Koraća!

OKK - NBA!

Mala, bučna i vjerna grupa navijača, prije svega OFK Beograda, a povremeno i košarkaške sekcije kluba sa Karaburme, vratila se u "Pionir".

OKK Beograd imao je značajnu podršku navijača u četvrfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća, protiv favorizovanog Radničkog iz Kragujevca.

"Blue Union" nije zaboravio legendarnog Radivoja Koraća, po kojem je 2002. godine i nazvano takmičenje u nacionalnom Kupu.

"Radivoj Korać - ponos Beograda", bio je transparent koji su fanovi "klonfera" istakli na tribinama "Pionira", u znak sjećanja na jednog od najboljih košarkaša koje je ova zemlja imala, a svakako najboljeg u Evropi i tom trenutku.

Radivoj Korać, nakon što je OKK Beograd predvodio do četiri titule prvaka Jugoslavije (1958, 1960, 1963, 1964) i dva nacionalna Kupa (1960, 1962), tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 2. juna 1969. godine. Imao je samo 30 godina...

Već 1971. godine, FIBA mu je posvetila takmičenje, Kup Koraća, drugo po jačini u Evropi, odmah iza Kupa šampiona, kasnije Evrolige. To takmičenje, odvajanjem ULEB i formiranjem Evrolige i ULEB kupa (sadašnji Evrokup), prestalo je da postoji 2002. godine.

Iste sezone, Košarkaški savez Srbije ustanovio je da će se Kup zvati po čuvenom "Žućku" i njegovoj "ljevici" - Kup Radivoja Koraća.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC