• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Fajnal for na Uskrs

Čelnici regionalnog takmičenja potvrdili da će se završni turnir u sezoni 2013/2014. igrati od 18. do 20. aprila, baš na Uskrs.

Ove sezone praktično do posljednjeg kola ABA lige neće se sa sigurnošću znati kada će se igrati mečevi na završnom turniru. Čelnici regionalnog takmičenja odlučili su se za dva scenarija, a koji će biti na snazi zavisiće o toga da li plasman na završni turnir izbore ekipe iz istog grada.

Ono što je izvjesno je da će se polufinale igrati na Veliki petak, dok će finale biti na Uskrs, koji ove godine u isto vrijeme slave i pravoslavci i katolici.

U slučaju da se dvije ekipe iz istog grada kvalifikuju za završni turnir i sretnu se u polufinalu, prva polufinalna utakmica će se održati 18. aprila (prvoplasirana protiv četvrtoplasirane ekipe nakon regularnog dijela sezone), a druga 19. aprila (drugoplasirana protiv trećeplasirane ekipe nakon regularnog dijela sezone), dok će finale biti održano 20. aprila.

Prema drugom scenariju u slučaju da se dvije ekipe iz istog grada plasiraju na F4, a ne sretnu se u polufinalu ili u slučaju, da na Fajnal foru nema ekipa iz istog grada, obje polufinalne utakmice, će se održati 18. aprila, a finale će se i u tom slučaju igrati 20. aprila.

ABA je saopštila i da će pravo organizacije Fajnal for turnira, shodno propozicijama takmičenja, dobiti najbolje plasirana ekipa iz regularnog dijela sezone, ako osigura sve potrebne uslove.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC