• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očekivano iznenađenje - Partizan ispao!

Bila bi senzacija, ovako je možda bilo i očekivano - bez devetorice igrača, crno-bijeli ispali su još u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Najtrofejniji klub u Kupu Srbije takmičenje je ove godine završio već u četvrtfinalu, tako da prvi put od sezone 2005/06 neće igrati u finalu.

Brojne povrede primorale su Partizan da protiv FMP Železnika igra u skoro pa juniorskom sastavu, a gosti su to znali da iskoriste. Možda i teže nego što su mogli, pošto su do pobjede došli poslije produžetka - 95:89 (80:80, po četvrtinama 22:17, 23:21, 17:24, 18:18).

Pored povrijeđenih Tepića, Kinzija, Milosavljevića, Vestermana, Bertansa, Milutinova i Bezbradice, Duško Vujošević je odlučio da odmori Bogdanovića i Lovernja čime je očigledno svjesno "pustio Kup niz vodu", što je i razumljivo, jer su Top 16 Evrolige i Fajnal for ABA lige mnogo važnija i isplativija takmičenja po klub.

U odsustvu najboljih igrača, crno-bijele je sa kapitenskom trakom predvodio Đorđe Gagić, a od standardnih prvotimaca u timu su bili još samo Boris Dalo i Dejan Musli.

Od mladih igrača koji su dobili šansu - Petar Aranitović, Vanja Marinković, Đoko Šalić i Mihajlo Andrić, najviše je pokazao Aranitović koji je predvodio ekipu sa 20 poena.

Upravo njegovom i trojkom Daloa, Partizan je početkom treće četvrtine uspio da izjednači na 50:50, iako je na poluvremenu bilo "plus sedam" za goste (45:38).

Ta dionica bila je i najbolja za crno-bijele u ovom meču, ali su "panteri" u posljednjih pet minuta uspjeli da preokrenu sa 68:74 na 80:78. Odlični su u tim momentima bili Ognjen Dobrić i Nikola Čvorović, najbolji akter utakmice sa 27 poena (7/10 za tri), 11 skokova i četiri asistencije.

Imao je FMP i priliku za velikih četiri poena prednosti 13 sekundi prije kraja, ali se Filip Čović okliznuo u naletu ka košu, a Gagić požrtvovanim bacanjem na parket izborio za "mrtvu loptu". Strelica je pokazala da ona pripada crno-bijelima, a Andrić poslije tajm-auta uspio da izjednači pogotkom iz "mrtvog ugla" uz dosta sreće.

Uslijedio je produžetak, a dodatnih pet minuta Čović je iskoristio da se iskupi za pomenutu izgubljenu loptu. Uz Čvorovića bio je najbolji igrač kluba iz Železnika u odlučujućem periodu meča.

Najjače oružje FMP-a u ovom meču bile su "trojke". Ubacili su ih čak 16, ali iz čak 47 pokušaja! Bio je to odgovor gostiju na zonsku odbranu Partizana 1-3-1, za koju nisu imali drugačija rješenja.

"Panteri" će u polufinalu, u subotu u 21.00, igrati protiv pobjednika duela Mega Vizura - Crnokosa.

Prvi polufinalni par čine Crvena Zvezda Telekom i Radnički Kragujevac (subota, 17.00).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC