• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule: Eto im sada takmičenje bez Partizana!

"Dobijamo na kašičicu da budemo drugi, samo da bi prvi imao s kim da igra", ljut je bio Duško Vujošević poslije eliminacije iz Kupa.

Košarkaši Partizana dugo su već oslabljeni povredama koje su se ređale kao na traci.

U posljednjoj utakmici pred Kup Radivoja Koraća, prvog takmičenja u kojem je ove sezone mogao da bude osvojen trofej, povredu je zaradio i Tarens Kinzi, koji se tako na liječenju priključio Davisu Bertansu (povreda datira iz prošle sezone), Leu Vestermanu, Draganu Milosavljeviću (obojica završili sezonu), Milenku Tepiću i Nemanji Bezbradici.

Međutim...

Onda je trener crno-bijelih Duško Vujošević donio odluku koja će svakako izazvati, i već izaziva, oprečne komentare u srpskoj košarkaškoj javnosti.

Odlučio je da, pored svih povrijeđenih igrača, za četvrtfinalnu utakmicu protiv FMP Železnika "ne skine" još Bogdana Bogdanovića, Žofrija Lovernja i Nikolu Milutinova.

Epilog?

Eliminacija već na startu takmičenja, poslije produžetka, od petoplasiranog tima u Košarkaškoj ligi Srbije.

Vujošević je poslije utakmice rekao da je odluka donijeta iz predostrožnosti...

"Povrede i opasnost od novih povreda su nas desetkovale. Ma koliko svaka utakmica bila stvar prestiža, prosto odlučili smo da na utakmici nastupe oni koji su sasvim zdravi", rekao je Vujošević u petak uveče i dodao:

"To je dovelo do toga da je sastav bio nekompletan".

Vujošević je uputio i kritiku centrima Đorđu Gagiću i Dejanu Musliju.

"Linije nisu bile ujednačene. Po spoljnim linijama nismo imali mogućnost da pravimo rotacije i izmjene. Ono što bode oči je 16 skokova u napadu FMP, što ide na dušu centrima".

Potom je prokomentarisao...

"Na miru ćemo da saniramo povrede. Ovo veliko takmičenje prepuštamo onima koji su se kvalifikovali..."

Poslije kraće pauze, nastavio je.

"Ovog sekunda smo se zaštitili od novih povreda. Da smo igrali u kompletnom sastavu mi bismo igrali u polufinale, a onda je to dodatno trošenje. Povrede dolaze kao dio sporta. Čovjek koji je pretreniran i koji trenira ne može da povrijedi ukrštene ligamente. Nismo htjeli da izlažemo one koji su u krajnjem riziku. Pokušali smo da pobijedimo u ovom sastavu".

Vujošević je pohvalio ekipu FMP Železnika, koju vodi njegov nekadašnji igrač Milan Gurović.

"FMP je iskazao svoju želju kroz taj skok. Nisam iznenađen. Očekuješ da protiv Partizana uvijek protivnik da maksimum. Imaju štofa za odijelo".

Potom je prešao na priču o finansijama...

"Mi smo u specifičnoj situaciji. Vučemo dugove! Vučić nam je pomogao da se obezbijede sponzori. NIS i Telekom. Međutim, ono što dolazi od sponzora pokriva porez, a mi smo jedini u državi koji ga plaćamo sa kamatom", istakao je i naglasio:

"Nevjerovatna je nezainteresovanost ljudi koji navijaju za Partizan. Svi političari bježe od nas".

Pričao je u dahu.

"Prema nama se vodi politika da dobijamo na kašicu, da budemo drugi, da bi prvi imao s kim da igra. Eto im sada takmičenje bez Partizana! Država treba da odredi da li je sport samo jedan klub. Po nekom starom pravilniku u gradu trebalo je da dobijemo 10 miliona dinara za plasman u Top 16. Sada se priča da se to ukida! Taj prijedlog je išao od Crvene zvezde. Sada oni hoće da ukinu taj isti pravilnik"
, kaže Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC