• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Zvezda iz sjaja preko očaja, do finala

Crveno-bijeli će braniti "Žućkovu ljevicu", pošto su u polufinalu savladali Radnički - 82:78 (21:19, 25:15, 12:30, 24:14).

Zvezda i Radnički odigrali su polufinale Kupa Koraća, koje će se dugo pamtiti. Da su slavili Kragujevčani, bio bi to jedan od "najluđih" preokreta u novijoj istoriji kup takmičenja.

Ovako, crveno-bijeli su iskoristili evroligaško iskustvo, odigrali vrhunsku odbranu kada se utakmica "lomila" i izbjegli poraz, koji bi značajno poljuljao vjeru navijača u trofejni potencijal Radonjićevog tima.

Radnički je u 38. minutu vodio 72:73, da bi Zvezda slobodnim bacanjima Demarkusa Nelsona, prodorom Čarlsa Dženkinsa i laganim košem Raška Katića preokrenula rezultat na 78:73.

Ostalo je još samo 53 sekunde do kraja, a sjajnom Marku Marinoviću bilo je dovoljno 14 da vrati neizvjesnost. Pogodio je trojku, iznudio faul u napadu Nelsona i dao svom timu šansu da izjednači ili povede.

Sava Lešić promašio je otvoren šut van linije 6,75 metara i branioci Kupa su preko Nelsona i Lazića odoleli u penal-završnici, koja je donijela rvanje i obostrani prekršaj Katića i Marinovića, kao i koškanje Lešića i Simonovića, sankcionisano tehničkim greškama.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom bili su na putu da repriziraju prošlogodišnje polufinale, kada su u Kragujevcu ubjedljivo pobijedili domaćina. Ipak, posle 46:34 na poluvremenu, kao da su pomislili da je posao obavljen, pa su u narednih 10 minuta ostali bukvalno šokirani reakcijom igrača Radničkog.

Nikolić je postavio "meč-ap" zonu i zbunio crveno-bijele, dok su njegovi puleni "poludjeli" u fazi napada, ubacili pet trojki i deklasirali protivnika sa čak 30:12! Na semaforu, šokantnih 58:64!

Zvezdi u tom dijelu meča ništa nije polazilo za rukom. Tadija Dragićević održao je priključak bukvalno sam, sa 10 poena postignutih za pet minuta. Osim njega je bio precizan još samo Ivan Radenović - jednom.

Činilo se da će Radnički nastaviti tako i u posljednjoj četvrtini, ali Beograđani su poslije pogotka Stefana Jovića sa 11 metara, za 61:67, polako uspjeli da stave napad gostiju pod kontrolu.

Kragujevčani su se i u prvom poluvremenu dobro držali, do pred kraj.

Poslije trojke Dušana Mlađana u 18. minutu bilo je svega 36:33 a Zvezdu, a onda su crveno-bijeli podigli intenzitet igre u odbrani, Lešić, Dimić i Mlađan se prepustili ispucavanju, za šta je njihova ekipa kažnjena iz ubitačnih kontri.

Seriju od 8:0, za vođstvo od 44:33, prekinuo je Lešić jednim slobodnim bacanjem, da bi Dženkins dve sekunde prije kraja sa distance pogodio za maksimalnih "plus 12".

Dodatni problem gostiju na odlasku na odmor bile su Marinovićeve tri lične greške, pošto je riječ o osnovnom kreatoru njihove igre, ali je on uspio da ostane u igri skoro do posljednje sekunde. Umalo je postao i junak utakmice...

Drugo polufinale, između Mega Vizure i FMP-a, na programu je od 21 čas.

STATISTIKA

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Rebić, Lazić 4, Blažič 8, Simonović 5, Marjanović, Radenović 5 (7sk), Katić 16 (8sk), Tejić, Nelson 21 (5sk), Dženkins 11, Stojanović, Dragićević 12 (7sk).

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Sili, Lešić 13 (5sk), Jović 10 (4sk, 3as), Mlađan 5, Kalinić 12 (5sk), Birčević 9 (6sk), Pilčević, Dimić 5, Balmazović 3, Brkić, Jevtović, Marinović 21 (6sk, 6as, 4izg).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC