• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Rekao sam da neće biti lako

"Dokazalo se ono što smo i pričali, da će biti teško, ali smo pokazali karakter", rekao je kapiten crveno-bijelih poslije pobjede nad Radničkim.

Crvena zvezda Telekom prošla je težak put do plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

Poslije dobro odigranog prvog poluvremena protiv Radničkog i vođstva 46:34, nije znala da se prilagodi na čvršću igru rivala. Gubila je do 38. minuta, kada su joj Demarkus Nelson, Čarls Dženkins i Raško Katić vratili prednost. Ispostavilo se - nedostižnu za Kragujevčane.

Na zadovoljstvo nekoliko hiljada svojih navijača, crveno-bijeli su uspjeli da u uzbudljivoj završnici obuzdaju protivnika u napadu i tako steknu šansu da u nedjeljnom finalu brane trofej.

"Bila je jako teška utakmica, kao što sam i najavio", rekao je poslije utakmice Marko Simonović, kapiten Zvezde.

"Opet se dokazalo da nema favorita u Kupu. Igra se na jednu utakmicu, na tri dana i jako je teško... Ponovo smo pokazali dobar karakter, pobedili i idemo sada da se odmorimo", dodao je on.

Šta se dogodilo sa Zvezdinom igrom u trećoj četvrtini? Radnički je riješio u svoju korist, rezultatom 30:12.

"Malo smo opuštenije ušli u tu četvrtinu, oni je počeli jako, pogodili i neke teške šuteve. Kod nas se stvorila nesigurnost, oni su nas malo poremetili zonskom i 'match up' odbranom, ali je ispalo dobro. Na kraju smo zasluženo pobijedili, borili se i zasluženo pobijedili".

"Generalno igramo dobro napad na zonu, ali ovo nije bila klasična zona, oni je igraju specifično. Jednog igrača prate, četvorica stoje u zoni, pa se prebace na 'čovjeka' i to malo poremeti. Ipak, mislim da smo dobro odgovorili", dodao je Simonović.

Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika duela Mega Vizura - FMP. Jasno je da je ekipa Dejana Milojevića favorit da napravi korak više.

"Vidjećemo šta će biti. Sigurno ćemo odigrati maksimalno, kao i naš protivnik, pa ćemo vidjeti. Pritisak postoji, ali nosimo se sa tim. Borićemo se i nadam se da ćemo na kraju i slaviti", dodao je Simonović, koji je meč završio sa pet postignutih poena.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC