• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Šta radi Dragić... A tek Memfis

Slovenački reprezentativac predvodio Finiks do pobjede nad Golden Stejtom (122:109) sa rekordom karijere u NBA ligi.

Goran Dragić imao je svoj mali šou u noći između subote i nedjelje, kada je Finiks dočekao Golden Stejt u "Ju Es Ervejz centru".

Slovenački reprezentativac ubacio je 34 poena (šut iz igre 10/13), od čega šest trojki iz sedam pokušaja, i upisao 10 asistencija.

Rekordom NBA karijere doprinio je da Sansi zasijaju u četvrtom kvartalu i prelome rezultat, prije svega zahvaljujući tome što je za posljednjih sedam minuta igre upisao 13 poena.

Dragić tvrdi da je imao poseban motiv da se pokaže.

"Zaista sam bio raspoložen i nekako ushićen, i želio sam Mateu da pokažem kako igra njegov otac", rekao je poslije trijumfa Finiksa Dragić, čiji je meč prvi put posmatrao sinčić, koji ima tek tri mjeseca.

Dragić je tako šesti put u dresu Finiksa ove sezone prebacio kotu od 30 poena na meču, a po sopstvenom priznanju, možda bi ostvario i bolji učinak da nije u jednom trenutku na meču osjetio vrtoglavicu. On je sa 34 poena izjednačio rekord do sada najefikasnijeg Slovenca u NBA ligi, Bena Udriha.

Uz Dragića kod domaćih, koji sada imaju skor 30-20, istakao se i Džerald Grin sa 25 poena, dok je Pi Džej Taker ostvario "dabl-dabl" učinak - 16 pogodaka uz 15 skokova.

Kod Golden Stejta (skor 30-21), u čijim redovima nije bilo Nemanje Nedovića, najefikasniji je bio Stefan Kari sa 28 poena i devet asistencija.

Memfis je na gostovanju u Atlanti izborio trijumf u neizvesnoj završnici nad domaćim Hoksima - 79:76. Ipak, zanimljivi duel u "Filips areni" pamtiće se po tome što su Grizliji samo jedanput izašli na liniju slobodnih bacanja tokom cijelog meča!!!

Nevjerovatno, ali istinito - Kortni Li jedini je šutirao jedini penal za svoj tim na meču, što se do sada nikada nije dogodilo u NBA ligi.

Kod pobjednika najbolji je bio Zek Rendolf sa 20 pogodaka, dok je u redovima domaćina bolji od ostalih bio Pol Milsap sa istim brojem pogodaka i 11 skokova.

REZULTATI

Šarlot - San Antonio 100:104

Atlanta - Memfis 76:79

Detroit - Denver 126:109

Minesota - Portland 110:117

Milvoki - Hjuston 95:101

Finiks - Golden Stejt 122:109

Juta - Majami 94:89

(MONDO, Foto: Beta/AP/Ross D. Franklin)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC