• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Dabl-dabl Mirze Teletovića (VIDEO)

Kapiten Bosne i Hercegovine postigao 13 poena i uhvatio 11 lopti u pobjedi Bruklina nad Nju Orleansom (93:81).

U noći između nedjelje na ponedjeljak odličnu partiju pružio je kapiten "zmajeva" i član Bruklin Netsa Mirza Teletović.

On se u trijumf mrežica nad Nju Orleans Pelikansima ugradio sa 13 poena i 11 skokova uz šut iz igre 4-12 što je bio njegov drugi dabl-dabl učinak u NBA karijeri.

VIDEO

Najefikasniji u taboru Netsa u njihovom Barkli centru bio je Mejson Plamli sa 22 koša i 13 skokova dok je kod poraženih Pelikansa prvo ime bio Entoni Dejvis sa 24 pogotka uz devet skokova..

Vulvsi kao Partizan, ali ne predaju se!

Minesota Timbervulvsi ne odustaju od ideje da se plasiraju u plej-of iako igraju bez Kevina Lava, Nikole Pekovića i Kevina Martina. Izgleda da im se Lav vraća uskoro, možda već za sljedeći meč.



Minesota Timbervulvsi taman su stigli do 50 odsto uspješnosti, a onda su izgubili trojicu startera!

Prije desetak dana, ostali su bez Nikole Pekovića, a onda i bez Kevina Lava, koji je propustio dvije od posljednje tri utakmice i njegovog prezimenjaka Martina.

Sve to, Portland Blejzersi iskoristili su i dobili Vulvse za vikend rezultatom 117:110. S obzirom na to da su bili bez trojice startera, Vulvsi su se sasvim solidno držali, vodili, ali su ih Blejzersi serijom 13:1 za čas "okrenuli".

"Nije važno ko nije s nama. Prvi sljedeći igrač mora da istupi, takav pristup moramo da imamo. Ne možemo da se brinemo oko toga ko igra, a ko ne", rekao je trener Rik Adelman.

U nezgodnoj situaciji, solidnu rolu odigrao je Kori Bruer, koji je ubacio 26 poena i sedam skokova, a najefikasniju partiju karijere zabilježio je Riki Rubio - 25 poena i devet asistencija. Čejs Badindžer je počeo umjesto Martina i ubacio 19 poena, dok je Dante Kaningem upisao 14 koševa i deset skokova.

Svima njima trebalo bi da bude lakše u noći između ponedjeljka i utorka, ako se ispostavi kao tačna najava da se Lav vraća na parket. On dugo vuče povrede lijevog kvadricepsa i vrata, ali trebalo bi da se vrati u rotaciju. Krilni centar Vulvsa i starter na Ol-star meču nada se da će moći da igra, što bi trebalo da raduje navijače Minesote zbog njegovog prosjeka od 31,5 poena i 15,5 skokova u posljednjih šest utakmica pre povrede.

S obzirom na to da se povratak Martina i Pekovića očekuje tek poslije Ol-star pauze, Lav je neophodan ekipi što prije. On, u kombinaciji sa Martinom i Pekovićem, postiže gostovo 60 odsto od 105,6, što je prosek ekipe ove sezone.

U goste im dolaze Hjuston Roketsi.

Ni njima postizanje poena nije stranu. Hjuston je trenutno ekipa s najdužim pobjedničkim nizom u ligi. Peto uzastopno slavlje, momci iz Teksasa su upisali prije dvije večeri u Milvokiju, gdje su bili bolji od Baksa rezultatom 101:95.

U formi je Dvajt Hauard koji je Milvokiju ubacio 27 poena (11/19 iz igre), uz 13 skokova i pet asistencija, za 33. dabl-dabl ove sezone.

Formu je podigao i Džeremi Lin, koji je na tri od posljednjih pet utakmica ubacio 18 i više poena.

Tokom pet pobjeda, Hauard je beležio prosjek od od 26,2 poena, što je skok od 7,4 u odnosu na sezonski prosjek. U posljednje četiri utakmice Roketsi postižu 111,5 poena, a očekuje ih meč sa ekipom koja je u seriji od tri poraza primala prosječno 107 poena.

REZULTATI OD PRETHODNE NOĆI:

Oklahoma Siti - Njujork 112:100
/Durent 41, 10 sk, 9 as - Entoni 15, 7 sk, 5 as/

L. A. Lejkers - Čikago 86:92
/Kaman 27, 10 sk - Noa 20, 13 sk/

Boston - Dalas 91:102
/Grin 18 - Novicki 20/

Bruklin - Nju Orleans 93:81
/Plamli 22, 13 sk - Dejvis 24, 9 sk/

Klivlend - Memfis 91:83, 78:78
/Ilario 18 - Tomas 30, 8 as/

L. A. Klipers - Filadelfija 123:78
/Grifin 26 - Vroten 21/

(MONDO, foto: hdnux.com, Beta AP Jim Mone)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC