• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković u Partizanu? Ne sada...

Šanse da se nekadašnji reprezentativac Srbije vrati u matični klub trenutno su minimalne, iako je on u četvrtak postao "slobodni agent".

Novica Veličković u Partizanu!

Na "prvu loptu", ništa prirodnije od toga. Ljubimac Grobara, nekada lider crno-bijelog tima, ostao je bez angažmana i nalazi se nadohvat ruke.

Postoje nedoumice o njegovoj formi i fizičkoj spremnosti, ali mnogi smatraju da bi Novica (27 godina, 205 cm) i sa "pola snage" bio od koristi ekipi Partizana, kojoj predstoje odlučujuće utakmice u ABA ligi, borba za očuvanje primata u srpskoj košarci, a u idealnom slučaju (pobjeda nad Galatasarajem, poraz Lokomotive u Minhenu) i za plasman među osam najboljih u Evropi.

Međutim, od "reuniona" koji navijači svakako priželjkuju, najvjerovatnije neće biti ništa.

Prema saznanjima MONDA, nakon razlaza Veličkovića i Bamberga nije bilo kontakta dvije strane, a ne bi ga ni trebalo očekivati. Iz nekoliko razloga.

Prije svega, Partizan je dobro popunjen na unutrašnjim pozicijama. U "moru" povreda koje su ove sezone pogodile crno-bijele, visoki igrači su ostali netaknuti, sa izuzetkom Nikole Milutinova, koji je imao hroničan problem sa koljenom, ali je poslije pauze na početku sezone najčešće bio u sastavu.

Istina je da bi Žofriju Lovernju ponekad dobro došao predah, ali to će u narednom periodu i dobiti, jer će osim Đorđa Gagića imati povremeni "bek-ap" u liku Davisa Bertansa, čiji ovosezonski debi je najavljen za 16. mart.

Osnovna pozicija Letonca je "trojka", ali nema sumnje da će pored Tepića, Bogdanovića, Kinzija, Pavlovića i sve boljeg Andrića provoditi minute i na poziciji krilnog centra.

Treća prepreka povratku Veličkovića tiče se "hemije", tj. specifičnih odnosa unutar tima. Poznato je da je trener Vujošević usljed povreda Vestermana i Milosavljevića, odnosno dolazaka Tepića i Pavlovića, bio primoran da iznova uigrava ekipu, nekim igračima i da pronalazi nove uloge.

Zbunjeno izdanje Bogdana Bogdanovića na debiju Saše Pavlovića protiv Širokog, najbolje pokazuje da se kompaktna cjelina ne stvara "preko noći", tako što se na jednom mjestu okupe talentovani i kvalitetni pojedinci.

Taman kada Pavlović pronađe svoje mjesto i ekipa se navikne na njega, na red će doći uklapanje Bertansa, koga Vujošević čeka "kao ozebao sunce". Gdje bi se u svemu tome našlo mjesta za Veličkovića i njegovu želju za što većom minutažom, teško je reći.

U zavisnosti od toga kako se za Partizan i "Ubicu" završi aktuelna sezona, mnogo je realnije da se za pregovarački sto sjedne u junu ili julu, nego u narednih nekoliko dana.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC