• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galatasaraj trojkama razoružao Partizan!

Pred 13.552 navijača u "Kombank areni", Partizan je jurio i jurio, a Galatasaraj pogađao i pogađao. Na kraju - 70:78.

Poznavaoci teniske igre kažu da u tom sportu nije bitno koliko poena osvojiš, već koje poene osvojiš.

Takav utisak, prilagođen košarkaškim okolnostima, stekao se ovog četvrtka uveče u meču 7. kola Grupe F, Top 16 faze Evrolige.

Ne toliko zbog 12 primljenih trojki, već zbog toga što je svaka "ušla" kad je bilo "gusto", Partizan je stradao u utakmici sa Galatasarajom, pred 13.552 svojih bučnih navijača u "Kombank areni"! U duelu volje i želje sa jedne, a smirenosti i preciznosti sa druge, pobijedio je gost!

Partizan - Galatasaraj 70:78 (26:22, 11:21, 16:19, 17:16)!

Bez Tarensa Kinzija, koji se "skinuo" u uniformu ali utakmicu odgledao u društvu Saše Pavlovića, koji i dalje nema prava nastupa, srpski tim nije uspio da se izbori sa dva problema: organizacijom igre u napadima poslije tajm-auta i šutem sa distance protivničkog tima, prije svih Karlosa Aroja i Henrija Domerkanta.

Bogdan Bogdanović vukao je koliko je bio u stanju, meč je završio sa 23 poena, šest skokova, šest asistencija, dvije ukradene, ali i šest izgubljenih lopti. Pratili su ga Žofri Lovernj sa 15 poena i 15 skokova, odnosno Milenko Tepić sa 13 i Dejan Musli sa 12 poena.

Njihovi napori da se zabilježi druga pobjeda u elitnom društvu nisu nagrađeni - buka u dvorani motivisala je i protivnički tim. Momci Ergina Atamana poslali su ka obruču crnijo-belih 31 pokušaj, 12 je prošlo kroz njega, a najviše su domaćina "zaboljele" dvije vezane koje su pogodili Ender Arslan na početku četvrte četvrtine i Karlos Arojo na kraju.




Arslan je odveo Galatu na "plus 11" (59:68), baš kao i Arojo (64:75). Između toga, Lovernj je promašio dva slobodna bacanja pri rezultatu 62:69, a Partizan prokockao akciju i pri rezultatu 64:69, kada je Arojo ubacio prvu od dvije trojke zaredom.

Partizan ni ovog puta nije mogao da računa na šut spolja. Poslije utakmice sa Širokim tokom koje su crno-bijeli imali samo jednu trojku, isto toliko ubacili su u prvom poluvremenu u kojem su "plus 9" očas posla pretvorili u "minus 8", dopustivši timu iz Istanbula seriju 4:21.

Vujoševićev tim pokušavao je u prvom dijelu igre da nametne nešto bržu igru u odnosu na svoje standarde, bilo je i zakucavanja i kontri i polaganja, ali poslije pomenute serije Galate, vođstvo Turaka gotovo da nije dolazilo u pitanje - dva puta po "minus 4" bilo je sve što je Partizan mogao da uradi u utakmici koja prethodi "vječitom derbiju" sa Crvenom zvezdom, u nedjelju uveče.

Trener Partizana Vujošević i u ovoj utakmici dobio je ranu tehničku grešku, ovog puta u 7. minutu.



ČETVRTA ČETVRTINA:

Kako je završio treću, Galatasaraj je otvorio četvrtu četvrtinu - u krug onih koji su stavili trojku za goste upisao se Ender Arslan za maksimalnih - 53:65!

Tek tada, Partizan je odigrao nekoliko dobrih minuta u kontinuitetu - serija 6:0 preko Lovernja i Bogdanovića, ali i dva neiskorišćena napada za više od 59:65, što je Galatasaraj, naravno, kaznio trojkom - opet Arslan, 2/2, za 59:68.

Turci nisu pobjegli tada Partizanu zahvaljujući tome što je Bogdanović odmah "vratio" trojku, a onda je poslije akcije Bogdanović/Lovernj, kapiten Partizana mogao da položi loptu u koš, uz faul, ali je ona "izašla" napolje... Umjesto koša i faula, dogodilo se ništa, jer je Lovernj promašio oba slobodna bacanja i Partizan je ostao na 62:69, na četiri minuta prije kraja.

Ubacio je tada Bogdanović dva bacanja za "bučnih" 64:69, ali - trojka! Sada je bio red na Aroja, koji je 11. trojkom za Turke utišao "Arenu". Uslijedio je tajm-aut Vujoševića i loš napad crno-bijelih, što je Arojo kaznio sa novom, 12. trojkom. Na 1:50 do kraja, na semaforu je pisalo 64:75, kada je najvećem broju posmatrača bilo jasno da Partizan, poslije ekipe CSKA, neće oboriti još jednog rivala u Top 16 fazi na pleća.

Partizan je prvu fazu takmičenja završio sa skorom 1-7, dok Galatasaraj u Istanbul ide sa 3-5.

TREĆA ČETVRTINA:

Djelovalo je da će Partizan u pravom smislu te riječi dobro otvoriti treću četvrtinu, ali to nije dugo trajalo - na dugu dvojku Tepića i lijep pas Bogdanovića ka Lovernju, za 41:43, nadovezala se serija trojki Galatasaraja, prije svih Aroja i Domerkanta, a pridružio im se i Herston ofanzivnim skokovima i laganim poenima, pa je na 6:20 do kraja četvrtine pisalo na semaforu 41:52.

Tada je Tepić na oduševljenje Grobara vezao dvije trojke, ali... U narednom napadu crno-bijeli su zabilježili novu izgubljenu loptu, koju je Domerkant kaznio zakucavanjem (46:54).

Greška je uslijedila i poslije mini-serije Muslija, koji je sa četiri poena donio srpskom timu 50:54. U naredna tri minuta, Galatasaraj je postigao sedmu i osmu trojku na meču, Herston zabilježio još jedno polaganje, a samo Lovernj bio taj koji je uspio da stigne do mrežice, pa je u posljednjih deset minuta Vujoševićev tim ušao sa 53:62.

DRUGA ČETVRTINA:

Crno-bijeli imali su devet poena prednosti, poslije zakucavanja Žofrija Lovernja i tri vezana poena Bogdana Bogdanovića na otvaranju druge četvrtine (31:22), ali je to bio samo uvod u seriju Galatasaraja od 0:9, koju je dovršio trojkom Henri Domerkant.

Na krilima povratka u meč, Turci su preko Furkana Aldemira i Sinana Gulera povratili vođstvo koje su imali sredinom prve četvrtine, a potom su stigli i do "plus 6", kada je trener Partizana Duško Vujošević morao da zove tajm-aut - nova trojka Domerkanta i 35:41, minut i 42 sekunde prije kraja poluvremena.

Minut odmora ništa nije promijenio - Partizan je izgubio loptu poslije par sekundi, a Guler zakucavanjem podigao na 35:43. Samo sedam minuta ranije, bilo je 31:22, što znači da je sredina druge četvrtine "odigrana" rezultatom 4:21 za Turke.

Posljednji koš u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, polaganjem sa lijeve strane, postigao je Boris Dalo i tako malo "umirio" goste - 37:43. Galatasaraju je potom bilo ostalo 24 sekunde za osam razlike, ali šut Endera Arslana sa distance nije završio u obruču.



PRVA ČETVRTINA:

Bogdan Bogdanović izašao je na teren veoma raspoložen da igra košarku i postigao sedam poena za crno-bijele do vođstva 11:6. Međutim, tada je sudijska trojka u dva napada zaredom sudila Partizanu korake i ofanzivni faul, na šta je turski tim odgovarao sa dvije uzastopne trojke i prvi put poveo - 13:15.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević tada je burno reagovao i zaradio ranu tehničku grešku što je Karlos Arojo dodatno kaznio sa ubačenim penalom za 13:16.

Partizan je tada zaigrao sjajno i serijom 7:0, preko Milenka Tepića, Mihajla Andrića i Žofrija Lovernja, stigao do 20:16, što je bio povod da se u strijelce upiše bivši igrač crno-bijelih, oporavljeni Milan Mačvan.

On se oporavio na vrijeme i našao u timu Ergina Atamana, za razliku od povrijeđenog Zorana Ercega. Za Partizan, "skinuo" se Tarens Kinzi, ali nije ulazio u igru, dok Saša Pavlović ima pravo igranja tek od narednog kola.



REZULTATI 7. KOLA:

Partizan - Galasaraj 70:78 (26:22, 11:21, 16:19, 17:16)

U petak:

CSKA - Makabi (17.00)
Bajern - Lokomotiva (20.15)
Real - Žalgiris (20.45)

TABELA: CSKA 5-1, Makabi 5-1, Real 5-1, Lokomotiva 3-3, Galatasaraj 3-4, Bajern 2-4, Žalgiris 1-5, Partizan 1-6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC