• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Triler u OAKA pripao "zelenima"

Prvak Grčke bolji od zvanično najboljeg tima Evrope. Pao dobio Olimpijakos u neizvjesnom meču - 66:62.

Imao je Olimpijakos šut za izjednačenje nešto više od tri sekunde prije kraja, ali Metju Lojeski nije uspio da ubaci loptu kroz obruč. U preostalom vremenu izvedeno je čak šest slobodnih bacanja, ime pobjednika ostalo nepromijenjeno...

Velika pobjeda Panatinaikosa pred svojim navijačima - 66:62 (19:18, 16:15, 12:14, 19:15). "Zeleni" su poslije 7. kola Top 16 paze sa skorom 4-3, a isti ima i najveći rival.

Borba se nastavlja i postaje još neizvjesnija. Barselona je trijumfom u gostima protiv Laboral Kuće 68:80 riješila sve dileme jer je jedina neporažena ekipa u grupi. Za preostala tri mjesta vodiće se velika borba.

Upravo iz tog razloga Panatinaikosu je pobjeda bila imperativ protiv Olimpijakosa. Pritisak i prepuna OAKA arena nošeni su 40 minuta na plećima igrača višestrukog šampiona Evrope i na kraju su uspješno izneseni.

Ali, kroz veliku dramu.


Cijeli tok meča bio je izjednačen, nekoliko minuta prije kraja činilo se da će crveno-bijeli upisati peti trijumf i tako napraviti značajnu prednost u odnosu na rivale. Vodili su 59:55 nešto više od četiri minuta prije posljednje sirene. Do kraja utakmice uspjeli su samo jednom da poentiraju iz igre i to zakucavanjem Brajanta Danstona za 61:59.

Stefon Lazme, Dimitris Dijamantidis i Džejms Gist preuzeli su završnicu na sebe i odradili je baš kako treba. Dobro su branili koš, a u napadu su uspjeli da "stave" ključne poene za četvrti trijumf "zelenih".

Lazme je bio prvi strijelac ekipe sa 18 poena, dok je Roko Ukić postigao 14. Stratos Perperoglu bio je najbolji u poraženoj ekipi sa 12 poena.

Milano je bez većih problema izašao na kraj sa Unikahom.

U Grupi E, u velikom turskom derbiju, u petak se sastaju Anadolu Efes i Fenerbahče.

Grupa E:

Panatinaikos - Olimpijakos 66:62
Laboral Kuća - Barselona 68:80
Milano - Unikaha 70:59

u petak:

Anadolu Efes - Fenerbahče

TABELA: Barselona 7-0, Olimpijakos 4-3, PAO 4-3, Milano 4-3, Unikaha 3-4, Fenerbahče 2-4, Anadolu Efes 2-4, Laboral Kuća 1:6.

(MONDO, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC