• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan: Ni loše, ni dobro... Žo: Sačekajte!

Najbolji igrači Partizana složni u ocjeni da ih je "kratka" klupa koštala pobjede nad Galatasarajem, ali i u nekim drugim mečevima Top 16 faze.

"Častan poraz" postao je lajt motiv nastupa crno-bijelih u drugoj fazi Evrolige.

Ne računajući gostovanje Žalgirisu prošle nedjelje, kada žargonski rečeno "nisu došli" na utakmicu, Partizanove konstante su mnogo prolivenog znoja i prazne ruke na kraju.

Herojska pobjeda nad CSKA je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Nalet inspiracije kakav je te večeri imao Bogdan Bogdanović teško se ponavlja, posebno kada su svi u dvorani - pa tako i protivnički tim - svjesni ko će uputiti važan šut.

"Saša (Pavlović) i Kinzi će nam sigurno pomoći svojim kvalitetom, smanjiće pritisak rješavanja mečeva, koji je večeras bio na meni", rekao je Bogdan Bogdanović (23p, 6sk, 6as, 6izg) poslije poraza od Galatasaraja 70:78.

"Tačno je, ako ne odigramo akciju brzo, ako se lopta zadrži u rukama jednog igrača, poslije nam je teško da nadmudrimo odbranu".

Mada je u četvrtoj četvrtini gubio sa 12 poena razlike, Partizan je prišao na "minus pet" i imao napad.

"Ja sam promašio šut iz okreta, Žo je promašio, a za njih je Arojo dao dvije trojke. Mislim da je odlučila njihova igra sa četiri beka i Mačvanom kao 'lažnom peticom'. Svi su tu brzi i nezgodni za čuvanje. Jedan od problema je bila odbrana 'pika'... I loše sam dodao Milutinovu jednu loptu dok smo imali šansu... Bilo je dosta toga", nije bilo lako složiti misli poslije meča koji je nekoliko hiljada gledalaca napustilo prije posljednjeg zvuka sirene.

Crno-bijeli na polovini Top 16 faze imaju skor 1-6. Ostaje da se vidi mogu li bolje u nešto jačem sastavu, počev od sljedećeg petka i gostovanja Realu.

"Nije toliko loše, a nije ni dobro. Dobili smo CSKA, trebalo je minimum još jednu. Svaki tim u ovoj fazi sezone ima po jednog ili dvojicu povrijeđenih igrača, ali sigurno je da mi imamo najkraću klupu", završio je Bogdanović.

Žofri Lovernj nanizao je 15 poena i 15 skokova. Pokušavao do posljednjeg sekunda, padao i ustajao... nije vrijedilo.

"Bez Ti Keja i Saše smo izgubili sa osam razlike. Sa njima dvojicom će to biti potpuno druga priča. Ima još sedam kola, pa ćemo probati da se revanširamo svima od kojih smo izgubili, tako i Galatasaraju".

Kapiten crno-bijelih u odsustvu Dragana Milosavljevića, realno je sagledao "aktuelni trenutak".

"U ovakvom sastavu nismo dovoljno dobri. Moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za najvažnije utakmice, prije svega u ABA ligi. Znate već kako to biva sa Partizanom, za dva-tri mjeseca će sve biti drugačije", rekao je Lovernj i okrenuo se "vječitom" derbiju.

"Mnogo važan meč. I zbog situacije na tabeli i zato što je protivnik Crvena zvezda. Nisam siguran da li njihovi najvatreniji navijači dolaze na ABA ligu, ali u svakom slučaju, vjerujemo u pobjedu".

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC