• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arojo u Areni: Volim pritisak!

Košarkaši Galatasaraja cijele večeri su trojkama "bušili" Partizanovu zonu, a završne udarce zadao je legendarni Portorikanac.

Beogradska publika u četvrtak je po drugi put u posljednjih 13 mjeseci imala čast da uživo vidi jednog od najvećih majstora košarke izvan SAD u 21. vijeku.

Karlos Arojo (34) jeste proveo devet godina u NBA ligi, uz ne baš zanemarljiv učinak (prosjek karijere 6,6 poena i 3,1 asistencija), ali ga se ljubitelji košarke sjećaju prije svega kao plejmejkera sjajnih reprezentacija Portorika, sa Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. i Olimpijskih igara u Atini 2004.

Ono što je Bodiroga bio za Srbe i Crnogorce, Novicki za Nijemce, Gasol za Špance, a Đinobili za Argentince, Arojo je bio za navijače u maloj karipskoj državi.

On, Ajuso, Santjago, Ortiz, Dalmau, Apodaca, Kasijano...

U Indijanapolisu su pobijedili Jugoslaviju i Španiju, da bi u četvrtfinalu ispali od Novog Zelanda i tako  otvorili Srbiji put do finala, kasnije i do titule.

U Atini ih je zaustavila Italija, takođe u četvrtfinalu, ali su se prethodno proslavili demoliranjem Dankana, Ajversona, Džejmsa i ostalih američkih zvijezda. Nezaboravnih 92:73 (49:27) za Portoriko na otvaranju olimpijskog turnira, uz Arojovih 25 poena i sedam asistencija.

Nepunih deset godina kasnije, Karlos Arojo nije "alfa i omega" ekipe Galatasaraja, ali je i dalje igrač koji smije i zna da uradi pravu stvar kada se lomi ishod utakmice.

Protiv Partizana je pri rezultatu 64:69 ubacio dvije trojke i u kombinaciji sa promašajima Bogdana Bogdanovića postao "meč viner"...

"Bili smo svjesni koliko nam je značajna ova utakmica i odlično smo se pripremili. Znamo da je za pobjedu u gostima uvijek potrebno uraditi nešto više, posebno na terenu kakav je Partizanov. Ovo nam je velika injekcija samopouzdanja. Ako nastavimo ovako da igramo, možemo u četvrtfinale, samo moramo da budemo uspješniji na svom parketu", rekao je veteran Galate, koja na polovini Top 16 faze ima skor 3-4.



Iako je po vokaciji plejmejker, Arojo je najveću štetu crno-bijelima nanio sa pozicije beka šutera.

"Tako igramo većim dijelom sezone. Kada smo Ender (Arslan) i ja zajedno u petorci, ja se pomjeram na 'dvojku', ali to nije toliko važno. Svi smo tu jedni za druge i radimo sve što je potrebno da tim bude na dobitku", skromno je prokomentarisao.

Na konstataciju da se i u Srbiji pamte njegove partije u reprezentaciji, odgovorio je: "Hvala vam mnogo" i dodao:

"Volim košarku, volim trenutke velikog pritiska. Protiv Partizana sam imao sreće da pogodim ta dva važna šuta".

Učenici Duška Vujoševića, koji su ove sezone u Kijevu, Parizu i Minhenu odigrali neizvjesne mečeve i iz njih izašli pognute glave, u Areni su mogli da vide na koji način se dobijaju evroligaške utakmice u gostima.

"Mislim da su u prvoj četvrtini pogodili 13 od 15 šuteva, tako nešto... Znali smo koliko su dobri i koliko dobro igraju kod kuće. Bilo je samo pitanje da li ćemo mi ostati smireni i pronaći pravi put", rekao je Karlos Arojo, koji je prošle zime dao Crvenoj zvezdi pet trojki iz osam pokušaja.

"Počeli smo da donosimo dobre odluke u odbrani, a u napadu bili strpljivi. Kao domaćini volimo da igramo brže, ali na gostovanjima je važno kontrolisati tempo utakmice i cijeniti svaki posjed lopte".

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC