• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović pred derbi o pritiscima, porazima...

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Telekom, posredstvom klupskog sajta, obratio se javnosti pred derbi sa Partizanom u ABA ligi.

Navijači KK Crvena zvezda Telekom, više nego ikada prethodnih sezona, nadaju se da bi u 2014. godini konačno mogli da prekinu dominaciju "vječitog rivala" u domaćem i regionalnom takmičenju.

Nada ima utemeljenje u rezultatima crveno-bijelih u toku dosadašnje sezone i mnogo većoj stabilnosti u klubu nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

Pred derbi utakmicu sa Partizanom u ABA ligi u nedjelju, koja može da utiče na konačan plasman pred završni turnir regionalnog takmičenja, oglasio se prvi čovjek crveno-bijelih Nebojša Čović.

Posredstvom klupskog sajta, Čović je poručio da više neće odgovarati na razne provokacije, da Dejan Radonjić ima siguran posao na mjestu trenera, da je klub stabilan i dobro organizovan, ali i da ne pliva u parama, kako se to priča, i smiruje navijače da su porazi sastavni dio sporta i da nije ništa alarmantno nakon dva vezana neuspjeha (ABA liga - Cedevita i Evrokup - Nižnji Novgorod).

On kaže i da se nad Zvezdom "konstantno vrši pritisak sa više strana", da ima onih koji "patološki mrze Zvezdu", ali i zvezdaša koji se sada prave pametni, a, kako je primjetio Čović, doprinijeli su urušavanju kluba prethodnih godina.

"Nad Zvezdom postoji stalan pritisak koji se vještački kreira sa nekoliko strana. Konstantno se provlači priča da imamo mnogo novca. To jednostavno nije tačno. Možda se takva slika stvara zato što ćutimo i radimo, ne kukamo, već se borimo. A, poslujemo transparentno, preko računa kluba i izmirujemo sve svoje obaveze, što lako može da se provjeri. Činjenica je da je teško, a dokaz da nemamo toliko novca koliko bi mnogi željeli lažno da predstave je i što još nismo angažovali zamjenu za Šilba. Takođe, stvaraju se zamke poput onih da imamo veoma skup tim i da je senzacija ako svakog ne pobijedimo sa 20 razlike. Sve to se radi na perfidan način od strane pojedinaca koji ne misle dobro Crvenoj zvezdi. Primjetno je i da se pred derbi ponovo stvaraju tenzije, ali na provokacije takve vrste nećemo reagovati", kaže Čović.

One koji ne žele dobro Crvenoj zvezdi, Čović je podijelio u dvije grupe.

"Jednu grupe čine oni sa kojma smo polemisali prošle sezone. Riješili smo da to više ne radimo. Pametnom dosta. Drugu grupu čine oni koji se deklarišu kao zvezdaši, koji su nekad radili u klubu i direktno ili indirektno doveli do stanja u kojem se Zvezda nalazila u ljeto 2011. godine. Oni su sad dušebrižnici i savršeni za širenje raznoraznih ideja, kako bi to u Zvezdi trebalo, moglo i moralo da bude bolje. Pitam ih, gdje su bili do sada, a rezultate njihovog angažovanja u Crvenoj zvezdi znamo. Znate, sve te takve priče mogu da pokvare odnose i utiču na podizanje tenzije, a to nam uopšte nije potrebno. Beskompromisno i svakodnevno se omaložava rad ljudi koji su stabilizovali Crvenu zvezdu koja je, ponoviću to, po ko zna koji put, bila pred gašenjem. Razlozi za to su raznorazni počevši od onih zasnovanih na patološkoj mržnji prema Crvenoj zvezdi pa sve do onih zasnovanih na ličnoj netrpeljivosti, jer je u Srbiji na žalost i dalje neoprostiv grijeh biti uspješan".

Njegov zaključak je da se "sve to radi kako bi se dezavuisala zvezdaška javnost", koja je razumljivo nestrpljiva u pogledu osvajanja trofeja. A dodao je i da je Zvezda u prošlosti bila izložena "nepravdama".

"Ovo jasno kažemo kako bi svi Zvezdaši razumjeli o čemu se radi i na koje se sve načine pokušava da se unese tenzija u klub, među igrače, trenere i upravu. Elementarni metod je zasnovan na ideologiji: 'Hiljadu puta izgovorena laž postaje istina'. Zato skrećemo pažnju da mi znamo da to prepoznamo, ali nećemo trošiti energiju na to već na stvaranje homogonesti svih zvezdaša jer samo zajedno možemo do željenog cilja", kaže predsjednik KK Crvena zvezda Telekom.

Čović vidi i pokušaje destabilizacije u drugim strukturama u klubu, pogotovo što se tiče trenera.

"Stalno postoje neke sumnje u trenera Dejana Radonjića. Te priče koje se poturaju su vrlo nekorektne, jer trener uživa puno povjerenje uprave kluba. To govorim zbog toga što Beograd jeste veliki grad, ali je u stvari mali pa se lako sazna i ko se zaklinjao da će Radonjića otjerati iz Zvezde. Takve ambicije kod pojedinaca postoje vjerovatno zbog toga što je Radonjić toliko posvećen svom poslu. Mnogo radi, a svoj posao radi dobro, pa im valjda zbog toga toliko smeta. On spada u grupu trenera na koje ne možete da utičete po mesijanskom principu kao što se to događalo sa nekim Zvezdinim trenerima u prošlosti", poručio je Čović.

To što je Zvezda vezala dva poraza (od Cedevite, pa od Nižnjeg), Čovića ne brine, a tu poruku šalje i navijačima.

"Sigurno je da nas svaki poraz boli, ali ako je mogao da se bira trenutak i ako su mogle da se biraju utakmice, onda je ovo bio najbolji momenat. Porazi od Cedevite i Nižnjeg Novgoroda nisu uticali na plasman, a možda su i došli u pravom trenutku kako bi se ekipa otrijeznila pred važne mečeve koji nam predstoje. Niko ne voli da gubi, ali oba poraza su uslijedila u veoma dramatičnim završnicima, bukvalno na jednu loptu i nijedna ekipa nas nije nadigrala", kaže on i dodaje:

"Izgubili smo dvije utakmice, neće biti smak svijeta ako izgubimo još neku. Ne postoji igrač koji stalno igra dobro, ni tim koji stalno pobjeđuje. Račune ćemo svoditi na kraju sezone. Ono što nam je neophodno jeste mir i povjerenje u ljude koji vode klub i koji rade u njemu, jer Zvezda još nije 100 odsto stala na svoje noge".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC