• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u problemu! Ukić ne ide na SP?

Reprezentativac Hrvatske objasnio da su zbog hroničnih upala Ahilovih tetiva šanse da zaigra ovog ljeta u Španiji veoma veoma male.

Jasmin Repeša tri nedelje nakon što je saznao imena rivala na Svjetskom kupu suočio se sa velikim problemom - kapiten Roko Leni Ukić ozbiljno je doveo u pitanje nastup za reprezentaciju Hrvatske u Španiji predstojećeg ljeta.

Hrvatski reprezentativac, čiji su nastup i na Eurobasketu u Sloveniji zbog povrede mnogi kritikovali, saopštio je da već dugo vremena muku muči sa Ahilovim tetivama i da je neophodno da napravi dužu pauzu, kako bi sanirao taj problem.

"Muče me Ahilove tetive, a da ne ulazim u detaljnu dijagnozu, najjednostavnije je reći da se radi o upalama. Uglavnom, odmor od nedelju, dve ili mjesec dana ne može da pomogne. Da bi se to saniralo, minimalno bi trebalo da pauziram tri mjeseca, dok je sa strane povreda takva da mi dopušta igranje, ali uz velike bolove. U pitanju je baš jeb... povreda", prenio je "Jutarnji list" Ukićeve riječi.

Hrvatski reprezentativac objasnio je da se problem pojavio u avgustu prošle godine i da se iz dana u dan samo pogoršava. On je rekao da se to duboko odrazilo na njegove partije u Sloveniji, ali i na igre za Panatinaikos ove sezone.

"Zna mi se dogoditi da spojim tri utakmice bez većih problema, a onda četvrtu ne mogu ništa. O treninzima da ne govorim. Dan nakon utakmice ne mogu da treniram ni pod razno, a to znači da nedeljno odradim tek dva, možda tri treninga...", objasnio je Ukić i dodao da je atinski klub doveo Zeka Rajta kako bi ga rasteretio i omogućio mu da u boljem stanju dočeka završnicu sezone.

Ukić je napomenuo da to praktično znači da neće moći da nastupi za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom kupu u Španiji na ljeto.

"Ako stanje ostane isto, vrlo teško da ću putovati u Španiju. Moralo bi nešto dramatično da se popravi da ja zaigram Na Mundobasketu U ovom stanju jednostavno ne mogu da pomognem", jasno je istakao kapiten Hrvatske.

Uprkos lošem stanju u kojem se nalazi, Ukić je naglasio da uvijek želi da igra za nacionalni tim i ostavio promil šanse da mu vrata SP možda ipak nisu skroz zatvorena.

"Želim uvijek da igram za reprezentaciju, i da idem i na Svjetski kup, pa baš zato i ostavljam otvorenu mogućnost nastupa. Pogotovo što se do ljeta stanje može i popraviti, čak i bez operacije, uz nekakve terapije i lijekove. Prolog ljeta smo napravili dobar đir oko reprezentacije, vlada pozitivna atmosfera i zato će mi biti teško ako ne budem mogao da idem u Španiju. Ali ići i šutirati 30 odsto iz igre, mučiti se sa svakim prenosom lopte, to stvarno nema smisla", zaključio je Roko Leni Ukić.

Na Svjetskom kupu u Španiji, koji će se održati od 30. avgusta do 14. septembra, Hrvatska će igrati u grupi B zajedno sa reprezentacijama Argentine, Senegala, Filipinina, Portorika i Grčke.
(MONDO:Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC