• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažič: Ovako se igra derbi!

Ovosezonski debitant Blažič i povratnik Tadija Dragićević bili su među najushićenijima poslije nove pobjede crveno-bijelih nad Partizanom.

Izabranici Dejana Radonjića u posljednjih 17 dana su odigrali sedam utakmica. Na kraju napornog perioda, započetog nastupom u Kupu Radivoja Koraća, pobijedili su Partizan i prvi ostvarili 17. trijumf u ABA ligi.

Nakon velike borbe sa najljućim rivalom, sa očiglednim olakšanjem su izašli iz svlačionica.

"Iskoristićemo naredni period da se regenerišemo i treniramo. Februar je bio jako naporan, zbog putovanja. Nije da se žalim, jer smo mi sportisti koji moraju da igraju najbolje kada je najteže. Uzrok posljednja dva poraza bio je naš umor. Eto, izvukli smo se iz februara dobro. Sad nam slijedi najbitnije. Tek predstoji težak period", podvukao je Raško Katić, centar koji je u završnici derbija pogodio nekoliko izuzetno važnih šuteva.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde u nedjelju uveče bio je Jaka Blažič. Ubacio je 19 poena i u nekoliko navrata podigao navijače na noge.

Crveno-bijeli "Pionir" posebno ga je inspirisao.

"Ovo je derbi. Bili smo motivisani, svi smo htjeli pobjedu. Na prvom derbiju sam vidio kako je, tako da sam ušao u utakmicu sa još više energije nego u neke druge. Hvala navijačima što su navijali za nas", rekao je Slovenac poslije meča.

"Ovo je bila baš važna pobjeda. Tako smo i odigrali. Bili smo agresivni u odbrani i na taj način uspjeli da se izvučemo iz padova u igri. Imamo nedjelju dana da se spremimo za Mega Vizuru. Idemo dalje".



Borbeni Slovenac je u nekoliko navrata stao naspram Aleksandra Pavlovića. Upitan je i za utiske poslije duela sa ex-NBA igračem?

"Pavlović je kvalitetan košarkaš, ali danas smo ih pobijedili. Sigurno će biti još mnogo utakmica, kao i prilika za dokazivanje. Ovako se igra derbi. Nadam se da će biti još bolje".

Porazi u prethodne dvije utakmice bili su dobra opomena za crveno-bijele. Trijumfom su uspjeli da se "podignu" i "kupe" samopouzdanje pred naredne izazove.

"Digli smo se i uspjeli da slavimo u derbiju. Na kraju meča smo se malo i opustili i ušli u neke greške, pa je moglo da bude 'čupavo', ali smo uspjeli da pobijedimo", rekao je Tadija Dragićević.

Bivši kapiten Crvene zvezde bio je oduševljen ponovnim nastupom u derbiju.

"Uvijek je sjajan osjećaj. To je takva utakmica. Nevjerovatno... Kad istrčiš na parket i sve to krene... Teško je opisati, morate to da doživite. Još je pet kola do kraja, imamo neka važna gostovanja i to će odlučiti konačne pozicije", dodao je Dragićević.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odigraće naredni meč u subotu uveče, protiv Mega Vizure.

(Mladen Šolak, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC