• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Heroj je Branko Lazić

Bek Crvene zvezde Telekom pripisao svom saigraču zasluge za dobru odbranu cijele ekipe u derbiju. Lazić odgovorio: Samo sam radio svoj posao.

Svaki protivnik Partizana svjestan je da će posebnu i najveću pažnju u odbrani morati da posveti Bogdanu Bogdanoviću, prvom strijelcu Top 16 faze Evrolige, koji u najjačem takmičenju ubacuje 20,9 poena po meču.

Crvena zvezda Telekom dobro se prošle nedjelje pripremila za taj zadatak i u nedjelju uveče pobijedila "vječitog rivala", drugi put ove sezone.

Bogdanović je pogodio četiri od 19 šuteva i završio meč sa devet poena. Trener crno-bijelih Duško Vujošević ocijenio je na konferenciji za novinare poslije utakmice da je mladi šuter "sagorio u želji", uz konstataciju da je protivnik odigrao dobru odbranu na njemu.

Iste ili slične ocjene o igri crveno-bijelih pod svojim košem mogle su se čuti i od igrača u hodniku ispred svlačionica.

"Najveće zasluge za dobru odbranu na Bogdanu Bogdanoviću pripadaju Branku Laziću. On je najbolji defanzivac protiv koga sam ikad igrao. Odličan je u odbrani, jak je i jedan od mojih omiljenih igrača u ekipi".

"On nikad ne bježi od svojih obaveza. Svako veče izlazi na teren i igra iz sve snage. On je najzaslužniji za dobru odbranu. Demarkus ga je pratio i uradili su dobar posao time što su zadržali Bogdanovića", konstatovao je Čarls Dženkins, bek Crvene zvezde, koji je u završnici meča ubacio deset od svojih 11 poena.

Lazić je konstatovao da je samo radio svoj posao.

"Bilo je dosta teško, Bogdan je odličan napadač. Odradio svoj dio posla, kao što se i očekivalo od mene", rekao je košarkaš crveno-bijelih.

Koliko i dobra igra u odbrani, za pobjedu Crvene zvezde Telekom važni su bili i poeni Raška Katića i Čarlsa Dženkinsa u posljednjoj četvrtini. Amerikanac je u završnom kvartalu meča ubacio deset od svojih 11 poena.

On je i postavio konačan rezultat, poenima sa slobodnih bacanja u momentu Partizanovog "priključka" i vođstva Zvezde od samo četiri poena (61:57).

"Bio sam prilično opušten. Za to su zaslužni moji saigrači i navijači. Lijepo je igrati u ovakvom ambijentu. Atmosfera je danas bila drugačija nego inače. Nije uvijek ovakva na našim utakmicama u Jadranskoj ligi, ali smo jednostavno osjetili energiju i iz sve snage htjeli da dobro odigramo. Naporno smo se spremali i isplatilo se", podvukao je Amerikanac.

Njihov saigrač Demarkus Nelson odigrao je u nedjelju 100. meč u dresu Crvene zvezde. Učestvovao je u pobjedi sa sedam poena i tri ukradene lopte.

"Bila je dobra utakmica, jako težak meč. Svaki put kada igramo sa Partizanom znamo da će biti težak meč. Mislim da smo igrali ekstremno dobro večeras. Dva puta smo povećavali vođstvo, a oni su uzvraćali".

"Oni su tim sa najboljim ofanzivnim skokom u ligi, čak i u Top 16 Evrolige. Rade sjajan posao pod protivničkim košem i stvaraju veliki pritisak. Da smo mogli da samo tu malo bolje iskontrolišemo situaciju mislim da bismo stekli veće vođstvo i došli u bolju situaciju uoči završnice. Ipak, oni su uzvratili, odigrali dobro i moram da im čestitam na tome", dodao je plejmejker lidera ABA lige.

(Mladen Šolak, MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC