• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biciklom po Evropi, zbog Partizana!

Kraljevčanin Dragan Šibalić (36) voziće oko 7.000 kilometara, da bi bodrio crno-bijele u Moskvi, Krasnodaru i Istanbulu.

"Oko ovog Partizana samo ludaci", u šali je prokomentarisao predsjednik kluba Predrag Danilović, kada se u ponedjeljak na stadionu u Humskoj ulici sreo sa Draganom Šibalićem, biciklistom, patriotom, navijačem i avanturistom iz Kraljeva.

Tridesetšestogodišnji Šibalić upravo sa stadiona crno-bijelih je krenuo u putešestvije, koje će ga u narednih pedesetak dana voditi preko šest država.

Vođen željom da pruži podršku klubu koji voli.

ŽENA KOJA VOZI GODINAMA

Upitan da li poznaje još ljudi sličnih njemu, koji biciklom prelaze stotine kilometara, pomenuo je jednu ženu iz Beograda, staru četrdesetak godina.

"Ona je već dvije-tri godine na putu. Trenutno je u Kini i ne misli još da se vraća".

Dragan je do sada imao dvije vožnje, koje po ozbiljnosti mogu da se mjere sa izazovom koji mu predstoji.

Prošle godine je prešao oko 1.500 kilometara, obišavši Durmitor, Trebinje, Dubrovnik i Skadar, da bi preko Prokletija stigao do Pećke patrijaršije, Visokih Dečana i preko Kosovske Mitrovice se vratio u Kraljevo.

Oktobra 2012. vozio je osam dana do Milana (1.263 kilometra), na utakmicu Lige Evrope između Intera i Partizana.

Sada mu je plan da za 16 dana stigne u Moskvu (2.500 kilometara), na meč CSKA - Partizan, pa za još 15 dana do Krasnodara (1.400 kilometara), gdje će crno-bijeli igrati protiv Lokomotive Kubanj. Potom će do Istanbula (2.400 kilometara), u kome će prvak Srbije i regiona završiti Top 16 fazu Evrolige, utakmicom protiv Galatasaraja, morati da stigne za 13 dana.

To će biti i najnapornija dionica, s obzirom na to da će imati zadatak da po nepovoljnom terenu prevali 180-190 kilometara dnevno.


"Na putu do Moskve mogu da me namuče snijeg i vjetar. Ako bude samo zima, neće biti problema. Najlakša dionica će mi biti Moskva - Krasnodar. Onda će od Krasnodara do Istanbula biti teško, jer je malo vremena, a put vodi preko planina", priča Dragan.

"Svi mi kažu da ne idem kroz Ukrajinu zbog političkih nemira, ali meni se ide baš tuda. Isto tako mi je velika želja da prođem Gruziju i Kavkaz, ali ako shvatim da neću stići na vrijeme za utakmicu, uzeću trajekt od Sočija do Trabzona. Time bih put do Istanbula skratio za 300-400 kilometara".

NA ISPRAĆAJU MILUTINOV I DALO

Srećan put Draganu Šibaliću u ponedjeljak su poželjeli igrači Partizana Nikola Milutinov i Boris Dalo, koji su mu uručili dres sa brojem sedam (zbog 7.000 kilometara) i crno-bijeli šal ("da mu bude toplije").

Za uspomenu se u trofejnoj sali fotografisao sa trenerom Duškom Vujoševićem i predsjednikom Predragom Danilovićem.

Kako kaže Šibalić, na ovakvu turneju se odlučio kada je shvatio da mu raspored takmičenja u Top 16 fazi to omogućava.

"Planirao sam svakako da odem na jedno Top 16 gostovanje. Onda sam shvatio da se raspored namjestio kao što neće za sljedećih 100 godina. Žao mi je samo što utakmice protiv Žalgirisa i CSKA nisu bile 'bliže', jer bi mi Litvanija bila usput".

Dragan je, inače, nezaposlen otkako je poslije "sedam-osam godina" rada postao višak u kraljevačkom "Parking servisu". Zato ni akciju nije mogao da isfinansira sam.

"Moju ideju je podržalo dosta privatnih firmi iz Kraljeva, a naišao sam i na razumijevanje pomoćnika gradonačelnika, zaduženog za sport".

Isplanirao je spavanje u hostelima i jeftinijim motelima, a kaže da je desetak noćenja ugovorio kod Srba širom Rusije.

U avgustu planira na FIBA Svjetski kup i to u Granadu, gdje će mečeve grupne faze igrati košarkaška reprezentacija Srbije. Naravno, biciklom.

"To je oko 3.000 kilometara puta. Taman da odem i do mora".

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC