• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gak: Koliko dobijaju "večiti", a koliko škole

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je da i umanjene nagrade predviđene za sportske uspjehe, predstavljaju veliki izdatak.

Slavko Gak po drugi put u roku od 24 sata je odgovorio treneru Partizana Dušku Vujoševiću, koji je protestovao što je nagrada za plasman u Top 16 fazu Evrolige umanjena sa nekadašnjih 10, na četiri miliona dinara i što crno-bijeli taj novac nisu dobili.

Gradski sekretar za sport i omladinu ponovio je da će Partizan i Crvena zvezda (trenutno učesnik osmine finala Evrokupa) biti isplaćeni u skladu sa finansijskim mogućnostima Beograda.

"Prema zvaničnom pravilniku, košarkaški klub Partizan je ostvario pravo na nagradu od četiri miliona dinara, a Crvena zvezda na tri miliona. Oba kluba će tu nagradu dobiti u narednom periodu", naveo je Gak u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima, nagrade košarkaškim klubovima su veliki izdaci za Beograd, posebno kada se uporede sa nekim drugim stavkama budžeta.

"Koliko su i ove nagrade veliki izdatak za grad, najbolje govori podatak da naš budžet za školski sport - u čijim programima učestvuje više od 200 hiljada mališana - iznosi 10 miliona dinara za čitavu godinu".

Na Gakovo saopštenje od četvrtka, u kome je navedeno da je KK Partizan od 2008. godine dobio od grada oko 100 miliona dinara više od "vječitog" rivala, Duško Vujošević je poslije pobjede nad Bajernom odgovorio da Partizanu taj novac nije poklanjan, već da je pravo na isti zaslužio rezultatima.

Vujošević je obavijestio javnost da je pravilnik o nagrađivanju promijenjen usred sezone i da je cifra smanjena.

"Drago mi je što smo se trener Partizana i ja konačno razumjeli. I vrijeme je da se stavi tačka na ovu besmislenu raspravu, jer se prozivanjem grada neće ništa promijeniti", poručio je Gak.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC