• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Makabi nije pomogao Partizanu

Crno-bijelima se poslije trijumfa nad Bajernom otvorila mogućnost plasmana u Top 8, ali je posao otežan poslije slavlja Lokomotive protiv Makabija.

Lokomotiva je vodila skoro sve vrijeme, ali je cijeli meč stao je jedan šut. Makabi ga nije pogodio i ruskim tim je zabilježio pobjedu 78:76 (15:13, 23:16, 15:19, 25:28), u 9. kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige.

Činilo se da Rusi kontrolišu dešavanja na parketu, međutim Izraelci su polako sustizali prednost protivnika i na kraju stigli do napada za pobjedu, pošto je prethodno Markus Vilijams "prodao" loptu u napadu.

"Ponos Izraela" nije želio da ide na produžetak, igrači Makabija odlučili su se za šut za tri poena i trijumf u regularnom dijelu meča, ali Gaj Pnini ovaj put nije bio precizan.

Andrej Zubkov je brzo fauliran, do kraja je ostalo nešto više od dvije sekunde što nije bilo dovoljno za Makabi da poslije dva promašaja košarkaša Lokomotive sa linije slobodnih bacanja stigne do sedme pobjede.

Najbolji igrač na parketu bio je Krunoslav Simon. Hrvatski reprezentativac je za nešto manje od pola sata u igri ubacio 23 poena i upisao pet asistencija. Derik Braun bio je drugi strijelac ekipe sa 16 poena.

Sofoklis Skorcanitis je ubacio 18 koševa, ali je imao samo dva skoka. Po 16 poena zabilježili su Dejvid Blu i Rikihikman.

Lokomotiva se sada izjednačila na četvrtom mjestu sa Bajernom, jer obje ekipe imaju skor 4-5. Makabi ostaje na trećem mjestu sa 6-3.

Real je u Istanbulu pobijedio Galatasaraj i vratio se na diobu prvog mjesta sa CSKA. "Kraljevski klub" slavio je 85:74. Milan Mačvan je meč završio sa 11 poena.

TABELA: CSKA 8-1, Real 7-1, Makabi 6-3. Bajern 4-5, Lokomotiva 4-5, Galatasaraj 3-5, partizan 2-7, Žalgiris 1-8.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC