• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Evropski san i ABA realnost

Košarkaši Partizana gledaju pobjedu nad Bajernom kao potvrdu napretka. Probuđena nada u plasman u četvrtfinale Evrolige.

Uprkos ubjedljivim porazima na skoro svim gostovanjima Top 16 faze, pored samo dvije pobjede u pet mečeva na domaćem parketu, ekipa Partizana i dalje je u "igri" za plasman među osam najboljih na kontinentu.

Trijumf nad Bajernom 70:55, ubjedljiviji od poraza u Minhenu, poslao je tihu, ali jasnu poruku - nije gotovo!

"Nismo u sjajnoj poziciji, ali ova pobjeda nam ostavlja neku nadu, posebno zbog toga što je sa više od šest poena razlike. Veliki je žal što nismo sve vrijeme bili kompletni, u tom slučaju vjerujem da bismo ozbiljno konkurisali za četvrto mjesto", rekao je Milenko Tepić.

"Iz ove perspektive nije objektivno da to uradimo, ali ćemo se boriti".

Dobar broj navijača digao je ruke od aktuelne evropske kampanje, što se vidjelo po rekordno niskoj posjeti u Kombank arena ove zime. Međutim, crno-bijeli su baš u takvoj atmosferi, bez povrijeđenog Bogdana Bogdanovića, smogli snage za jednu od najkvalitetnijih partija u 2014.

"Mnogo bolje djelujemo nego na nekim prethodnim utakmicama, sada treba to da pretvorimo u konstantu. Kada se vrate Bogdan i Bertans, bićemo još bolji, moći ćemo da igramo jače, u višem ritmu", dodao je nekadašnji reprezentativac, koji se postepeno vraća u ulogu lidera ekipe, što je bio prije odlaska u Panatinaikos 2009. godine.



Žofri Lovernj, kao kapiten u odsustvu Dragana Milosavljevića, u najtežim trenucima je bio zadužen za podizanje morala u ekipi. Pobjeda nad Bajernom učinila ga je još većim optimistom.

"Bajern ima četiri pobjede (u petak je do skora 4-5 stigla i Lokomotiva Kubanj), mi dvije. Biće teško da ih stignemo i odemo u Top 8, ali ko zna. Ako svaku utakmicu odigramo kao ovu, pojačani Bertansom i Bogdanom, mislim da možemo to da uradimo".

Partizanu sada više nije dovoljno da pobjeđuje na svom parketu, gdje mu dolaze još Makabi i Žalgiris. Moraće da napravi i jedno do dva iznenađenja u Moskvi, Krasnodaru ili Istanbulu.

"Nikad se ne predajemo, ali ako pričamo realno...", ne želi Dejan Musli da se upušta u kombinatoriku.

Nekada najtalentovaniji centar Evrope smatra da u Partizanu moraju mnogo više pažnje da posvete završnici ligaškog dijela regionalnog takmičenja.

"Čeka nas jako težak posao do kraja ABA lige. U nedjelju moramo da dobijemo Olimpiju i praktično osiguramo odlazak na Fajnal for", rekao je Musli, koji je protiv Bajerna doprinio da Džon Brajant ubaci skromnih sedam poena, uglavnom kada je bilo riješeno pitanje pobjednika.

Musli ističe da svi u timu osjećaju da krizni period, obilježen teškim povredama Vestermana i Milosavljevića, polako postaje prošlost.

"Bogdan bi trebalo uskoro da zaigra, Bertu smo čekali kao Novu godinu, sad je i on tu, tako da smo u mnogo boljoj situaciji nego kada se Dragan povrijedio. Ostaje nam da naporno treniramo i kada bude najpotrebnije... Ma, šta pričam, već u nedjelju je najpotrebnije. Svaka utakmica nam je maksimalno bitna", kaže Dejan Musli.

Meč u Ljubljani, koji je Partizan pokušao da odloži za ponedjeljak, na rasporedu je u nedjelju od 17 časova.

Crno-bijeli su četiri kola prije kraja treći na tabeli, sa pobjedom više od Cibone (bolji u međusobnom skoru) i Budućnosti, kojoj gostuju za petnaestak dana.

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC