• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Slamka spasa" za Široki

Košarkaši Širokog u subotu igraju jednu od najvažnijih utakmica. U 23. kolu ABA lige dočekuju Zadar, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Za Širokobriježane ovaj susret je posljednja "slamka spasa", jer ih samo pobjeda ostavlja u igri, dok bi poraz značio oproštaj od regionalne lige za narednu sezonu.

Uz pobjedu, Širokom je potrebno i da naprave razliku veću od osam poena kako bi bili uspješniji u međusobnom duelu sa Zadranima, koji su na svom parketu slavili sa 77:69. Dakle, pred Ivanom Velićem, povratnikom na klupu Širokog, i njegovim izabranicima je zaista veliki izazov. Ali, trofejni trener "ponosa Hercegovine" je optimista.

"Cijela sezona se svela na jednu utakmicu. Kada je takva situacija, može se desiti da ih razbijemo, ali isto tako i da izgubimo. Osjeti se pritisak u našoj mladoj ekipi, to je neosporno. No, ukoliko žele da napreduju kao igrači, ovo im je idealna prilika za to. Nažalost, u slučaju pobjede sa manje od osam poena nećemo odlučivati sami o svojoj sudbini. Ipak, prevashodno ćemo se koncentrisati na to da slavimo, a ukoliko se ukaže prilika, razmišljaćemo o tih osam poena razlike, s koliko treba da dobijemo Zadar. Nadam se da uz našu punu dvoranu, koju će naši navijači sigurno ispuniti, možemo pružiti dobru partiju i savladati Zadrane",
izjavio je Velić,a prenose "Nezavisne novine".

Jedan od najiskusnijih u redovima Širokobriježana svakako je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Opačak, koji je do sada bezbroj puta bio u sličnoj situaciji.

"Jasno je da je veliki pritisak na nama, ali se moramo znati nositi s tim. Čeka nas jako važna utakmica u kojoj nemamo prava na kiks. Moramo dati naš maksimum kako bismo stigli do te pobjede koja bi nam zadržala nadu da možemo izbjeći posljednje mjesto na tabeli. Uvjeren sam će svi igrači ginuti za svaku loptu, a želio bih pozvati i naše navijače da dođu u što većem broju, jer uz njih ćemo lakše do cilja", kazao je Opačak.

U prvoj utakmici kola, Cedevita je iznenađujuće poražena od mađarskog Solnoka (68:67) i zakomplikovala situaciju u vrhu tabele.

(MONDO, foto: Dnevno.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC