• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Panatinaikos u rukama bivšeg igrača Alvertisa

Posle poraza kod kuće od "fenjeraša" Grupe E, vlasnici Panatinaikosa zahvalili se na saradnji treneru Pedulakisu. "Ve-de" će biti bivši as Alvertis.

Argiris Pedulakis, nasljednik najtrofejnijeg trenera u istoriji Evrolige, Željka Obradovića, izdržao je na klupi Panatinaikosa godinu i osam mjeseci.

Najtrofejniji klub Evrope smenio je ove subote trenera Pedulakisa. On je dobio otkaz nakon što je PAO u petak doživio poraz kod kuće od Laborala (61:68) u 9. kolu Top 16 faze Evrolige. Španska Laboral Kuća u taj meč ušla je kao "fenjeraš" u Grupi F i upisala tek drugug pobjedu.

"Predsjednik Panatinikosa Dimitris Janakopulos zahvalio se Pedulakisu, koji je preuzeo tim u veoma teškom trenutku i osvojio tri trofeja. Uvijek će biti dio naše porodice", navodi se na sajtu Panatinaikosa.

"Zeleni" se, poslije ovog neočekivanog poraza u meču koji su obilježile i sudije kontroverznim odlukama, nalaze na diobi četvrtog mjesta u grupi, sa skorom 4-5. Isti odnos pobjeda i poraza imaju prvak Evrope, Olimpijakos, i sadašnji Obradovićev klub, Fenerbahče.

Barselona je ubjedljivo prva sa skorom 9-0, Armani je, možda i iznenađujuće visoko plasiran, sa 6-3, a treće mjesto drži Unikaha sa 5-4.

Četvrta pozicija posljednja je koja vodi u osminu finala i za nju će se u pet preostalih utakmica boriti Oli, PAO i Fener, dok su daleko iza Anadolu Efes i Laboral Kuća sa 2-7.

Ekipu će u narednom periodu trenirati legendarni košarkaš "zelenih" Fragiskos Alvertis, koji će pokušati da izvuče ekipu iz neugodne situacije. Šestostrukog prvaka Evrope očekuje gostovanje Efesu u Istanbulu, utakmica sa Željkovim Fenerom u OAKA dvorani (to će sigurno biti emotivan trenutak), zatim gostovanje Barseloni, pa duel sa Unikahom kod kuće i onda, za kraj, veliki grčki i evropski derbi sa Olimpijakosom, u gostima.
Nije nemoguće da ta utakmica bude "do or die" za jedan od dva grčka kluba.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC