• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezdu samo teorija skida sa vrha

Crveno-bijeli pobijedili Krku 78:65 i samo je sva tri poraza do kraja ligaškog dijela mogu spriječiti da na prvom mjestu dočeka Fajnal for.

U preostala tri kola ABA lige, Crvena zvezda Telekom igraće protiv Zadra, MZT Skoplja i Cibone. Ako pobijedi bar u jednom meču, definitivno će se kvalifikovati na Fajnal for kao prva.

Takvu, prostu računicu moguće je postaviti poslije još jednog trijumfa tima Dejana Radonjića u "Pioniru", pred oko 4.000 svojih navijača:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - KRKA 78:65 (19:15, 19:13, 17:15, 23:22)

Iako domaći nisu blistali, predvođeni Raškom Katićem (19 p, 4 sk) znali su da održavaju slovenačkog šampiona na bezbjednoj razlici. Gosti iz Novog Mesta gubili su od kraja prve dionice, najčešće 10 poena razlike, a šansu da završnicu učine neizvjesnom propustili su četiri i po minuta prije kraja, pri rezultatu 63:57.

Šef struke domaćih nije bio zadovoljan igrom, jeste pobjedom.

"Poslije teškog meča protiv Ritasa bilo je očekivati da neće biti lagano. Koncentracija je bila na nižem nivou nego što je trebalo da bude. Imali smo prednost, ali ne i dobar ritam. Pobjeda je bitna jer nas sada samo teorija dijeli od prvog mjesta", rekao je Radonjić u izjavi za TV Arena sport.

Njegov kolega Aleksandar Džikić doveo je u Beograd deset igrača i vrlo emotivno pratio meč. Nije zamjerio svojoj ekipi pad koncentracije u trenutku kada je mogla da "zakuva".

"Što je najgore, greške nisu izazvane ne znam kakvom njihovom igrom u odbrani, nego nekako van igre, šta znam. Teško je igrati protiv ekipe koja očigledno hoće da brani to prvo mjesto. Došli smo u sastavu u kojem smo došli... Ne vjerujem da je i Dejo (Dejan Radonjić) rekao da je bilo lako", izjavio je Džikić.

Pred navijačima Crvene zvezde prvi put je zaigrao i novajlija, Oleksandar Lipovij. Ukrajinac je na parketu proveo pet minuta prvog poluvremena i zabilježio je jednu asistenciju.

Pored Raška Katića, kreiranju najvećih razlika (31:17, 14. minut i 60:45, 32. minut) i konačnoj pobjedi najviše su doprinijeli Čarls Dženkins sa 15 poena i Tadija Dragićević sa 14. U gostujućem timu najviše se istakao Edo Murić, sa takoše 14 poena.

Ne previše interesantan meč, sa velikim brojem izgubljenih lopti (Zvezda 14, Krka 20) i slobodnih bacanja (Zvezda 36, Krka 23) brzo će biti zaboravljen. Ostaće upamćeno da je domaćin sačuvao odličan skor na svom parketu i da je napravio još jedan, očekivan i važan korak ka zauzimanju čelne pozicije.

Radonjić je u finišu pružio priliku i juniorima, Nikoli Rebiću i Stefanu Lazareviću.

Domaći su ubacili tri trojke iz 14 pokušaja, dok su za dva šutirali sa 51 odsto uspješnosti (21/41). Ni momci iz Novog Mesta nisu bili mnogo raspoloženiji za tri (6/16), dok su za dva šutirali 15/34.

ZVEZDA: Rebić, Lazarević, Lazić 5, Blažič 9, Simonović, Marjanović 4 (5 sk), Katić 19 (4 sk), Tejić 6, Nelson 6 (3 ukr), Dženkins 15 (4 as, 3 ukr, 5 izg), Lipovij, Dragićević 14 (9 sk).

KRKA: Lapornik 4, Kastrati, Rojc 5, Murić 14, Pavić 4, Buker 11 (4 ukr), Pajić, Hukić 6 (2/2 za tri), Buljan 11, Klobučar 10 (2/4 za tri, 7 izg).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC