• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umalo "nemoguć" povratak Partizana!

Bilo je 59:41 za Olimpiju, kada je Partizan zaigrao košarku i onda - stao! Pri vođstvu 61:57, Pavlović je promašio dva šuta.

Košarkaši Partizana doživjeli su rezultatski kritičan poraz u trci za Fajnal-for, ali na nesvakidašnji način!

Oni su potencijalnu katastrofu i možda najgori meč sezone u ABA ligi pretvorili u šansu za veliki preokret i onda, kada se protivnik uspaničio, sve prokockali...

Pri vođstvu Olimpije 61:57, Saša Pavlović je promašio dva šuta, a onda na 62:57, Žofri Lovernj promašio zicer kakav se ne promašuje. Već u narednom napadu i Tarens Kinzi napravio je korake i tada je bilo jasno da od "kambeka" sezone nema ništa...

Pred 3.700 navijača u "Stožicama", u meču 23. kola: Union Olimpija - Partizan NIS 66:59 (21:9, 21:16, 14:14, 10:20).

Konstatacija da je Partizan odigrao najlošiji meč u ABA ligi ove sezone, samo tri dana nakon što je pružio najbolju partiju u Top 16 fazi Evrolige i deklasirao Bajern, bila je spremna, kad su se crno-bijeli trgli iz letargije... Bilo je 59:41 za "zelene" kada je počela serija Partizana od 16:2 i, tek koji trenutak kasnije bilo je samo "minus 4"...

Trener Olimpije Aleš Pipan panično je zatražio tajm-aut na 2:20 do kraja utakmice i, ispostavilo se, zaustavio seriju Partizana, ali ne pravim savjetima ili taktičkim mudrostima, već su to uradili sami Vujoševićevi igrači. Pavlović je promašio ulaz na koš, pa trojku na četiri poena razlike, a onda, nakon što je lopta "izašla" iz obruča poslije šuta Bogdanovića za tri i potencijalnih 61:60, Lovernj je u "skok šutu" trebalo samo da vrati loptu u koš, ali je promašio!

Sve to odigralo se na minut prije kraja, što su igrači Olimpije kažnjavali ubačenim penalima i odbranili pobjedu u utakmici u kojoj su u nekoliko navrata vodili 20 razlike.

Trenutno, tabela izgleda ovako: Crvena zvezda 19-4, Cedevita 17-6, Partizan 15-8, Budućnost 14-8, Cibona 14-8, Igokea 12-10... Cibona igra protiv MZT Skoplja, a Budućnost protiv Igokee, kasnije u nedelju.

Sve do 34. minuta, od Partizana koji je u četvrtak uveče odigrao najbolju utakmicu u Top 16 fazi Evrolige i ubjedljivo pobedio Bajern Minhen, nije bilo ni "P".

Tri dana kasnije, u ligi "od koje se živi", u namjeri da dođu do pobjede koja bi gotovo garantovala plasman na Fajnal-for, košarkaši Partizana izabrali su najteži mogući put da to i ostvare: Nepovezana igra, nervoza i tehničke greške!

Ubacili su jednu dvojku iz prvih 16 šuteva na koš, izgubili prvu četvrtinu 21:9, gubili 37:17 već u drugoj, odigrali tri i po minuta odlične odbrane na startu treće četvrtine i onda za šest i po minuta do kraja te dionice dozvolili Olimpiji da vrati 17 poena prednosti s poluvremena.

Poslije koša Tarensa Kinzija za 23:15, kada se činilo da Partizan hvata priključak, Dejan Musli je napravio faul iz kog je Nebojša Joksimović postigao koš, potom je uhvatio rukama sudiju i za to dobio tehničku, a sve nije izdržao da posmatra trener Duško Vujošević koji je i sam ušao na centar igrališta da traži objašnjenje pa je i on dobio tehničku.

Iz tog napada, Olimpija je dala sedam poena, Partizan se nadovezao sa izgubljenom loptom, što je odmah na drugoj strani kaznio Joksimović za 32:15! Sa "minus osam" na "minus 17" za samo 30 sekundi.

Nešto kasnije, trojku je pogodio i Deividas Gailijus, pa je na semaforu pisalo 37:17, na tri i po minuta do poluvremena! Od tehničke Muslija i Vujoševića, rezultat je za dva minuta iznosio 14:2 za tim iz Ljubljane!

Stvari su donekle postale bolje za srpski tim kada je 40 sekundi prije kraja poluvremena, povratnik u tim Bogdan Bogdanović pogodio otvorenu trojku za 41:25. Bilo bi i bolje za crno-bijele, da u naredna dva napada Saša Pavlović nije promašio polaganje, a Žofri Lovernj otvoren šut za tri.

Partizan je sjajnom odbranom držao Olimpiju bez koša tri i po minuta po povratku na parket i uz četiri poena Bogdanovića smanjio razliku, ali je ta odbrana popustila u drugom dijelu treće četvrtine, pa su "zmajčeki" na minut i po prije kraja treće stigli do 56:37, odnosno 19 poena razlike!

Rijetko kada događa se da neko nadoknadi i deset razlike za posljednjih deset minuta, a o tome gotovo da niko nije pomišljao kada je Olimpija za tri minuta četvrte četvrtine ubacila još dvije trojke, osmu i devetu na meču (inače Pipanov tim je do danas bio najneprecizniji u ligi). Pri rezultatu 59:41, realnije je bilo da se Partizan preda, štaviše Vujošević je u tom trenutku i povukao najbolje strijelce na klupu, pa je prve kapljice znoja prolio Boris Dalo, koji je grijao klupu od starta...

Da li su isto pomislili i igrači domaćeg kluba, tek malo po malo, napad po napad, Partizan je smanjivao zaostatak i onda drastično smanjio i šanse za preokret kada je on postao sasvim realan.

Crno-bijeli bili su u prilici da zabilježe tek drugu vezanu pobjedu u ABA ligi od 16. i 17. kola, odnosno sredine januara. Sada ih očekuje neizvjestan finiš trke za F4. U narednom kolu, Vujošević će pripremati ekipu za meč sa Solnokom u "Pioniru", koji stiže poslije svakako teškog evroligaškog gostovanja u Moskvi, ekipi CSKA. U pretposljednjem kolu, Partizan gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti u meču koji bi mogao da bude "do or die" za jedan od ta dva tima, a potom, za kraj, Partizan igra sa Cedevitom u "Pioniru".


OLIMPIJA: Rupnik, Joksimović (10p, 5as), Brodnik, Salin (6p), Murić (6p, 7sk), Gailius (20p, 5sk), Vladović (12p), Omić (4p), Drobnjak (2p, 5sk), Stivenson (6p, 6sk).

PARTIZAN: Tepić (6p, 6sk), Lovernj (5p, 7sk), Pavlović (11p, 5sk), Dalo, Milutinov (2p), Bogdanović (19p, 4sk), Gagić (4p, 6sk), Musli (2p), Andrić, Kinzi (10p, 5sk).
(MONDO:Foto: Uroš HOČEVAR/ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC