• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Odbranom do osmine finala

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da po četvrti put savladaju Lijetuvos Ritas ili da sačuvaju +6 iz prvog meča i plasiraju se u osminu finala Evrokupa.

U srijedu u 18.30 u Viljnusu, košarkaši Crvene zvezde Telekom naći će se na jednom od najtežih ispita ove sezone.

Ekipi Dejana Radonjića potrebno je da sačuva "plus šest" iz prvog meča sa Lijetuvos Ritasom (88:82) da bi se plasirala u osminu finala Evrokupa.

Imajući u vidu da su crveno-bijeli već tri puta ove sezone slavili protiv Lijetuvosa, zadatak se ne čini teškim, međutim, Radonjić je oprezan.

"Dobiti evroligašku ekipu četiri puta nije lako. I slabije ekipe nije lako pobijediti četiri puta, ali nećemo se opterećivati tom činjenicom. U ovaj duel ulazimo samo na osnovu posljednje utakmice i pokušaćemo da odigramo bolje", rekao je trener crveno-bijelih.

Radonjić je svjestan da se Litvanci nalaze u odličnoj formi i da njegove igrače čeka težak meč.

"To su pokazali i u nedelju protiv Turova u VTB ligi i tako napravili dobru uvertiru pred duel sa nama. Iskusni su, a to je izuzetno bitno u ovakavim mečevima. Očekujem da će ambijent biti dobar za domaćina i sve to ukazuje da će biti težak meč. Potrebno je da budemo koncentrisani do kraja".

Strateg crveno-bijelih je svjestan da prednost od šest poena nije velika i zato upozorava svoje igrače.

"Ne treba razmišljati o prednosti. Možda ta prednost više zadovoljava Ritas, koji optimistično dočekuje utakmicu. Na nama je da odigramo što bolje... Moramo angažovanom i čvrstom odbranom da kontrolišemo njihov individualni kvalitet", istakao je Radonjić.

Poslije dvonedjeljne pauze zbog povrede, Ivan Radenović će ponovo biti na raspolaganju treneru.

"Radenović će biti spreman, ali ne treba očekivati njegovo najbolje izdanje. Bolje da je tu, nego da nije. Sigurno će dati doprinos. Bitan nam je igrač, a i ima iskustvo".

Na pitanje kako zaustaviti Omara Kuka, Radonjić je naveo da nije riječ samo o njemu, već da treba zaustaviti cijelu spoljnu liniju Ritasa.

"Njihova spoljna linija je kvalitetna i iskusna. Naše greške su im omogućile da budu u meču, a Kuk je kontrolisao igru. Ipak, biće potrebno da zaustavimo više igrača, a ne samo Kuka. Imaju kvalitetan sastav, što su i dokazali protiv nas. Ponoviću, iskustvo je bitan faktor i imaju ga više od nas", zaključio je Zvezdin trener.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC