• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u borbi za F4, Srbija za koeficijent

Pobjedom Budućnosti nad Igokeom (74:63) nastavljena trka utroje za treće i četvrto mjesto na konačnoj tabeli ABA lige.

Po svemu sudeći, očekuje nas "foto-finiš" završne borbe za plasman na Fajnal for ABA lige.

Uzbudljiva trka vodiće se za treće i četvrto mjesto, koje ciljaju tri tima - Partizan, Budućnost i Cibona. Svi će dočekati posljednja tri kola sa istim skorom, s tim da su crno-bijeli u najboljoj situaciji uoči finiša.

Tim Duška Vujoševića ima pozitivan skor u međusobnim okršajima i sa zagrebačkim rivalom (1:1, +5 koš razlika) i sa Podgoričanima (1:0, +7).

Partizan će u naredna tri kola igrati protiv Solnoka, Budućnosti (u Crnoj Gori) i Cedevite, pa je jasno da bi mu pobjeda u "Morači" u ogromnoj mjeri obezbijedila učešće na završnom turniru. Čak i definitivno, ako sljedećeg vikenda ostvari očekivanu pobjedu nad mađarskim timom u "Pioniru".

Ako bi sva tri tima završila ligaški dio sezone sa istim brojem pobjeda i poraza, crno-bijelima bi bio dovoljan i poraz manji od sedam poena razlike u Podgorici.

Budućnost će morati da pređe najteži put da bi učestvovala u finalnoj borbi za plasman u Evroligu. Pošto ima lošiji skor i u dvomeču sa Cibonom (1:1, -3), pokušaće da pobijedi na sva tri preostala meča (Cedevitu u Zagrebu, Partizan u Podgorici i Mega Vizuru u Smederevu) i da se nada saplitanju rivala.

Cibona ima malo lakšiji posao, pošto će do kraja igrati protiv Igokee i Širokog u gostima. U poslednjem kolu dočekaće Crvenu zvezdu na svom parketu.

Ko protiv koga do kraja?

24. kolo:

Partizan - Solnok
Igokea - Cibona
Cedevita - Budućnost

25. kolo:

Budućnost - Partizan,
Široki - Cibona

26. kolo:

Partizan - Cedevita
Cibona - Crvena zvezda Telekom
Mega Vizura - Budućnost


crvena zvezda telekom Foto: MN Press
Iako se ni za borbu za prva dva mjesta ne može reći da je gotova, trenutno je izvjesno da su im najbliži Crvena zvezda Telekom i Cedevita. Smjenu na vrhu mogli bi da uzrokuju samo tri uzastopna poraza tima Dejana Radonjića, uz sve tri pobjede Cedevite.

Paralelno sa borbom za mjesto na Fajnal foru, klubovi će pokušati da sakupe i što veći nacionalni koeficijent za svoju zemlju.

Srbija "brani" učešće svog četvrtog kluba i u narednoj sezoni, Hrvatska ima tri predstavnika, a preuzeće četvrto mjesto ako bude imala bolji nacionalni koeficijent od naših timova.

Trenutni odnos koeficijenata je 13.00 - 12.67 za Srbiju, što nagovještava da će u preostala tri kola biti razloga i za korišćenje digitrona.

Podsjetimo da se nacionalni koeficijenti računaju tako što se saberu pobjede svih timova iz jedne zemlje i podijele sa brojem ABA ligaša iz te zemlje.

TABELA: Crvena zvezda Telekom 19-4, Cedevita 17-6, Partizan 15-8, Cibona 15-8, Budućnost 15-8, Igokea 12-11, MZT Skoplje 11-12, Mega Vizura 10-13, Krka 10-13, Olimpija 9-14, Radnički 8-15, Solnok 8-15, Široki 6-17, Zadar 6-17.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC