• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelovac: Svi očekuju da prođemo Zvezdu

Krilni centar Lijetuvos Ritasa nada se da će njegov tim imati snage za završni udarac u revanšu osmine finala Evrokupa.

Pred ekipom Lijetuvos Ritasa nalazi se veliki izazov - pobijediti Crvenu zvezdu Telekom, makar iz četvrtog pokušaja ove sezone. Uz to sa barem sedam poena razlike, pošto je u prvoj utakmici u Pioniru bilo 88:82.

Stevan Jelovac, Novosađanin koji je prije četiri godine bio igrač Zvezde, kaže za "Sport" da u Viljnusu svi vjeruju u prolaz u četvrtfinale Evrokupa.

"Publika očekuje pobjedu i plasman u dalje takmičenje, trebalo bi da dođe oko 10.000 ljudi. Zvezda nas je prošli put deklasirala kao gost, ali ne zaboravite da nama ta utakmica ništa nije značila", rekao je Jelovac.

Crveno-bijeli su 20. decembra u Viljnusu trijumfovali rezultatom 99:75 i oprostili se od Evrolige, uprkos solidnom skoru 4-6.

Lijetuvos je prošle nedjelje pokazao da uopšte nije naivan rival.

"Imamo odličnu atmosferu, dobro smo odigrali posljednjih nekoliko mečeva..."

"Zvezdina najveća snaga su centri, a naša plejmejker Omar Kuk, koji sve vidi, kao i odlični šuteri, koji su tu da kazne svaki protivnikov propust. Tako bi trebalo da igramo i u ovom revanšu".

Kao i uvijek, juriti zaostatak iz prvog meča je nezgodno sa psihološkog stanovišta. Jelovac je svjestan da je opasno brzo povesti sa desetak poena razlike.

"Najbolje bi bilo da tokom cijelog meča budemo tu negdje, pa da u finišu 'dodamo gas'. Tako je i Zvezda igrala kod kuće. Ako bismo odmah stekli veću prednost, vejrujem da bi se oni vratili u život", završio je krilni centar litvanskog kluba.

NANTER ILI BUDIVELJNIK?
Zvezda i Ritas u utorak uveče će saznati ime potencijalnog protivnika u četvrtfinalu, pošto će Nanter i Budiveljnik svoj revanš odigrati dan ranije. Ukrajinci su doputovali u Pariz sa "plus četiri" iz prvog susreta, odigranog na neutralnom terenu u Kaunasu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC