• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobi nadmudrio Denver

Kobi Brajant je u posljednjim sekundama meča protiv Debvera pogodio šest slobodnih bacanja za trijumf Lejkersima i vođstvo 1:0 u seriji.

 Kobi nadmudrio Denver Izvor: MONDO

Lejkersi, ili bolje rečeno njihov najbolji igrač Kobi Brajant, iskoristili su prednost domaćeg terena na startu finalne serije Zapadne konferencije (105:103) i poveli protiv Denvera sa 1:0.

Nagetsi su spremili dobru taktiku za meč u Stejlps centru, odigrali su odličnu odbranu na ostalim igračima, dok su Brajantu dozvolili nešto više slobode.

Ta zamisao urodila je plodom, jer su odlično funkcionisali u napadu, ali se ispostavilo da je najbolji igrač domaćih, ipak, uspio da iskoristi sve svoje vještine u neizvjesnom finišu i donese pobjedu svom timu.

Brajant je u posljednjim sekundama meča uspio da pogodi šest slobodnih bacanja, što je bilo ključno.

Prilikom izjednačenja 30 sekundi prije kraja (99:99), Kobi je četiri puta bio precizan sa penala (103:99), Čonsi Bilaps je zatim pogodio trojku, a najboljem igraču Lejkersa ni poslije toga nije zadrhtala ruka (105:102).

Gosti su poslije faula nad Džej Ar Smitom, pokušali da stignu do produžetaka, on je pogodio jedno bacanje, drugo namjerno promašio, ali nakon toga Denver se nije dokopao lopte, već je to uradio Brajant i svom timu obezbijedio prvu poen u seriji, koja se igra do četiri pobjede.

Kobi, koji je duel završio sa 40 poena, šest skokova i četiri asistencije, priznao je da je svjesno preuzeo odgovornost u finišu, i da se to, na sreću njegove ekipe, isplatilo.

Pau Gasol ubacio je 13 poena uz 14 skokova za Lejkerse, dok je 13 poena i šest asistencija bio učinak Dereka Fišera.

Kod gostiju najbolji je bio Karmelo Entoni sa 39 pogodaka, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije, a Čonsi Bilaps notirao je 18 poena, uz osam asistencija.

Drugi duel finalne serije Zapadne konferencije na programu je u noći između četvrtka i petka, takođe u Los Anđelesu.

U finalu Istoka sastaće se Klivlend i Orlando, a prvi mečl, u kojem su Kavalirsi domaćini, na programu je u noći između srijede i četvrtka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC