• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Za F4 prodato 7.500 karata

Do utorka u 13 časova na blagajnama Eventima nije bilo velikog interesovanja za ulaznice završnog turnira ABA lige.

Dva dana prije početka završnog turnira ABA lige ne može se reći da među navijačima "vječitih rivala" vlada euforično raspoloženje.

Iako će košarkaši Crvene zvezde Telekom i Partizana u četvrtak i petak igrati najznačajnije utakmice ove sezone, interesovanje za polufinala Fajnal fora protiv Cibone i Cedevite ne može se mjeriti sa onim koje je vladalo za mečeve Evrolige i Evrokupa u Beogradu.

Predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović izneo je u utorak, u svojstvu predsjednika suorganizatora turnira, podatke koliko je karata prodato.

"Za utakmicu Zvezda - Cibona do utorka u 13 časova prodato je 2.158 karata. Za duel Partizana i Cedevite 2.700 ulaznica, a za finale Fajnal fora 2.828 karata", rekao je Čović.

Prema njegovoj ocjeni dosadašnja prodaja ne navodi ni na pozitivan ni na negativan zaključak o interesovanju, mada "se ne može porediti sa situacijom uoči utakmica Evrolige, kada su sve karte prodavane za manje od 24 sata".

"Vidjećemo kakva će danas biti prodaja, od 10 sati je ukupno prodato 500 karata, a treba uzeti u obzir i to da je praznik usporio prodaju prethodnih dana. Što se tiče turnira mislim da Srbija zaslužuje dva predstavnika u Evroligi i bilo bi mi zadovoljstvo da ih opet i ima. Ne kažem da drugi ne zaslužuju, ali ipak smo mi - mi", dodao je Čović.

Govoreći o sistemu završnice i ove sezone ABA lige, koja će deseti put biti okončana Fajnal forom, Čović je izrazio veliko nezadovoljstvo, ukazujući na činjenicu da bi plej-of bio mnogo pravedniji umjesto F4.

Kapacitet hale za polufinalne mečeve biće 22.300 mjesta, za finale 20.420, bez stajaćih mjesta na gornjem nivou Kombank arene, koja su ove sezoni koristili navijači "vječitih rivala" u evropskim mečevima.

Sjedeći pored njega generalni menadžer ABA lige Roman Lisac složio se sa takvom ocjenom, ali i iznio viđenje tog problema iz ugla organizatora takmičenja.

"Drago mi je da se slažemo i mi se ne slažemo sa sistemom ovakvim kakav jeste. Prošle godine nam se dogodila greška u poštenoj želji (slučaj Igokea). I dalje mislim da bi prvak ligaškog dijela morao u Evroligu, jer na tom putu prođe kroz dovoljno provjera. Ipak, za organizaciju plej-ofa moraju da budu ispunjeni uslovi koji nisu u vezi samo sa mojim stavom. Moramo razmisliti koliko će 'široko ići' taj plej-of".

"Ove sezone je od nas zahtijevano da završimo prvog vikenda aprila. A ja pitam kako kada je Crvena zvezda u Evrokupu dogurala do polufinala i neka je, volio bih da je išla još dalje... Mora se voditi računa", zaključio je Lisac, na šta je Čović odmah dodao:

"Stalno se dešavaju neke greške u prevodima na našu štetu. Mislim da bi bila velika nepravda prema Igokei da se bilo šta promijeni u završnici ove godine. Problem je što još nismo definisali kako će izgledati sljedeća završnica".

Saopšteno je i da je za sada najavljen dolazak 50 navijača Cibone iz Zagreba na Fajnal for, kao i 250 pristalica Cedevite. Oni će biti smješteni u posebnom dijelu Kombank arene.

Crvena zvezda stekla je priliku da bude suorganizator turnira kao prvoplasirani tim poslije ligaškog dijela, a plasman u Evroligu sljedeće sezone će steći, kao i prošle godine, finalisti Fajnal fora. Titulu brani Partizan.

Kapacitet hale za polufinalne mečeve biće 22.300 mjesta, za finale 20.420, bez stajaćih mjesta na gornjem nivou koja su ove sezoni koristili navijači "vječitih rivala" na evropskim utakmicama.

Crvena zvezda i Cibona odmjeriće snage u prvom polufinalu u četvrtak od 20 časova, dan kasnije , u istom terminu, igraće Partizan i Cedevita, dok će finale biti na programu u nedjelju, takođe od 20 sati.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC