• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Energija, zalaganje i navijanje

Bek Partizana ističe da su energija, zalaganje, želja i navijači ključni za plasman u finale ABA lige.

Aktuelni šampion Jadranske lige u petak od 20 časova igra protiv Cedevite u polufinalu regionalnog takmičenja, a pred taj meč Bogdan Bogdanović kaže da se u timu osjeća i napetost i sreća i tenzija.

U posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja sastali ste se upravo sa protivnikom sa kojim ćete odmjeriti snage u polufinalu. Koliko će se naredni susret razlikovati od tog iz posljednjeg kola?

"Razlikovaće se samim tim što će biti veći dobitak ako dobijemo meč jer sigurno da je i pritisak veći. Timovi neće igrati rasterećeno, kao što je to bio slučaj sa prošlom utakmicom koja nije imala rezultatski značaj. Mislim da će na predstojećoj utakmici biti i veća gledanost i bolja atmosfera, zbog samog značaja utakmice".

U kontekstu polufinala, koliko znači što je Partizan u ovoj sezoni igrao Top 16 fazu Evrolige, kao i iskustvo igranja velikih mečeva u najvećoj hali na Balkanu?

"Značiće dosta. Mi smo to prošle godine propustili pa znamo koliko nam je bilo teško u nekim situacijama, ali eto ove godine smo uspjeli da prođemo u TOP 16 fazu pa ćemo moći da prenesemo to iskustvo iz Arene. To će nam dosta pomoći, imaćemo neku vrstu olakšice".

Šta po tvom mišljenju može biti ključno u igri Partizana za pozitivan rezultat i plasman u finale?

"Nabrojao bih četiri stvari, a to su: energija, zalaganje, želja i navijači".

Da li upravo ta podrška navijača i to što Cedevita nikada nije igrala u Kombank Areni, mogu biti neki od glavnih aduta crno-bijelih?

"Sigurno će biti olakšica, ali to je jedna utakmica i gdje god da se igra može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo. Mislim da treba da igramo kao svaku utakmicu do sada, sa velikim zalaganjem i da na taj način možemo da pobijedimo".

Prije godinu dana crno-bijeli su u polufinalu igrali sa Igokeom, prolaskom u finale obezbijeđena je Evroliga. Koliko je ovo polufinale različito u odnosu na prošlogodišnje u pogledu pripreme ekipe za njega?

"Ove godine je malo teže zbog obaveza koje smo imali u Evroligi, ali što ima prednosti ima i mane. Prošle sezone smo imali više vremena i snage. Mislim da se kroz treninge najviše i sprema utakmica i sigurno da se na treningu stvara ta pobjednička atmosfera. Mi smo ove godine utakmice u Evroligi morali odmah da ostavljamo iza sebe, jer je skoro svaki meč u ABA ligi bio za prolaz dalje".

Kako se tim priprema za utakmicu sezone, s obzirom na važnost meča, kao i na očekivanja navijača?

"Radujemo se, ima tu svakakvih emocija. I sreće i napetosti, tenzije, sve dolazi po malo".

Da li su brojne povrede koje vas nažalost prate ove sezone učinile ekipu psihološki jačom i podstakle je za daljim dokazivanjem i borbom?

"Na našem primjeru se dokazalo da smo samo postali još jači. Povreda svakog sljedećeg igrača, koja se nažalost desila, donijela još veću snagu u ekipu i dodatno povjerenje od navijača, stručnog štaba i svih saigrača međusobno. To nas je još više ujedinilo, svi smo dobili na samopouzdanju, vjerujem da smo ojačali. Nastavili svojim ritmom koji smo morali da pojačamo, nismo pali i nismo dozvolili da nas to sruši. Sada nas čeka utakmica sezone, treba dati sve od sebe i sigurno se neće završiti loše", ispričao je Bogdanović za klupski sajt.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC