• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Zvezda na 40 minuta od Evrolige

Trener Crvene zvezde kaže da će polufinale Fajnal fora protiv Cibone, imati potpuno drugačiju dimenziju od svih odigranih u regularnom takmičenju.

Do ostvarenja primarnog ovosezonskog cilja - plasmana u Evroligu, košarkaše Crvene zvezde Telekom dijeli jedan meč, polufinalni Fajnal fora ABA lige protiv Cibone.

U četvrtak od 20 sati, u Kombank areni, ekipa Dejana Radonjića suprotstaviće se šampionu Hrvatske. Za sada je za tu utakmicu, kao i za drugo polufinale i finale, prodato malo više od 3.000 karata.

Na pitanje koliko mu znači nagrada za najboljeg trenera Jadranske lige ove sezone, Radonjić je rekao da mu to priznanje donosi veliku čast.

"To je nagrada za rad, posvećenost i energiju, koju smo stručni štab, igrači i ja uložili ove godine. Nagrada će predstavljati motivaciju da još više radim uz, nadam se, veće zadovoljstvo nego do sada".

Šef struke crveno-bijelih ocijenio je na zajedničkoj konferenciji sa predstavnicima zagrebačkih "vukova" da se sve što je urađeno u dosadašnjem dijelu ABA lige sada posmatra iz drugog ugla.

"Na 40 minuta smo do odlaska u Evroligu. Ovo što smo do sada uradili je jedna priča, sada se moraju stvari drugačije sagledavati. Igraćemo protiv kvalitetnog rivala, koji je ove sezone napravio odličan rezultata u završnici regularnog dijela, iako se jednog trenutka činilo da će stvari otići u drugom smjeru", rekao je zvanično najbolji trener ABA lige za sezonu 2013/2014.

U Crvenoj zvezdi planiraju da se plasiraju u finale igrom koja je bila njihov zaštitni znak tokom cijele sezone, čvrstom odbranom i lakim poenima iz kontre.

"Želimo da odigramo meč koji će nas dovesti u situaciju da kontrolišemo momenat. Naravno, važna će biti i podrška navijača, za koje se nadam da će prepoznati značaj trenutka i da će doći u Kombank arenu da zajedno izborimo Evroligu".

Uprkos tome što su Raško Katić i Ivan Radenović prethodnih nedelja imali problema sa povredama, očekuje se da jedan i drugi budu u četvrtak na terenu.

"Osjećaju se puno bolje. Vjerovatno će obojica biti u timu".

Upitan koliko i kako će značaj meča uticati na igru njegovom tima, trener Zvezde rekao je da su crveno-bijeli ove sezone već bili u sličnim situacijama i da je pritisak konstantno prisutan.

"Od narednih 40 minuta zavisi nam plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje i to sa sobom nosi pritisak. Bili smo u takvim situacijama i ranije i nisam pripremao ekipu tako da nam to bude opterećenje", poručio je Radonjić.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC