• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO odbranio Atinu, slijedi majstorica

CSKA je u Grčku došao sa 2:0 u pobjedama, ali su domaći košarkaši uspjeli da izjednače i izbore majstoricu u Moskvi.

Još jedan sjajan meč odigrali su košarkaši Panatinaikosa i CSKA u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Neizvjesnost je trajala od prvog minuta, a poslije produžetka domaćin je uspio da se izbori za majstoricu u petak u Moskvi.

Bio je PAO na jednu dobru odbranu od majstorice, ali je Vitalij Fridzon desetinku prije kraja uspio da pogodi za produžetak! Sjajno je isfintirao dvojicu igrača Panatinaikosa i pogodio koš, koji je mogao gostima da donese i pobjedu da 28-godišnji bek nije nagazio liniju za tri poena.

Soni Vims promašio slobodno bacanje za drugi produžetak, pa onda dvije sekunde prije kraja nagazio aut liniju i omogućio domaćinu pobjedu.

Odličnu partiju u gostujućem timu pružio je Vladimir Micov sa 15 poena, pet skokova i dvije asistencije. Njegove tri trojke (iz pet pokušaja) vraćale su Moskovljane u život tokom utakmice, ali je Soni Vims umjesto junaka, postao tragičar. Amerikanac je ubacio poen manje od srpskog košarkaša, međutim, promašeno bacanje u trenutku kada je mogao da donese novi produžetak mogle bi skupo da koštaju njegov tim ukoliko PAO u petak uspije da ponovi partije koje je pružao u Atini.

Dvocifren broj poena u gostujućem timu imao je još samo Saša Kaun (11), ali je čak devet ubacio u prvoj četvrtini. Nenad Krstić je za 13 minuta na parketu upisao samo poen, četiri skoka i asistenciju.

Panatinaikos je predvodio sjajni Jonas Mačiulis koji je meč završio sa 15 poena, pet skokova i dvije asistencije, a većinu poena upisao je u uvodnim minutima utakmice, kada je PAO uspio da pobegne i na devet poena razlike.

Dobru igru prikazali su i bivši igrači Partizana Stefon Lazme (14 poena, 5 skokova) i Džejms Gist (12 poena, 2 skoka), ali je za pobjedu Panatinaikosa presudna bila čvrsta odbrana domaćeg tima.

Nema sumnje da nas u petak od 18 časova čeka nova uzbudljiva utakmica, ali kako bi drugačije i moglo da bude kada se sastaju timovi koji su po šest puta bili prvaci Evrope!
(MONDO:Foto: AP/Petros Giannakouris)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC