• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Dalas je glavni u Teksasu

"Brejk" Dalasa protiv favorizovanog San Antonija. Portland "riješio" Roketse u Hjustonu, Majami vodi 2:0.

Veče u NBA ligi obilježila su dva zanimljiva duela na Zapadu i jedan na Istoku. Portland se poslije dva uzastopna brejka nalazi na korak od polufinala konferencije, Dalas je zagorčao život San Antonio, dok Majami ima sigurnih 2:0 iz Amerikan erlajns arene.

San Antonio je kao lider Zapada trebalo da ima lagan posao u prvoj rundi plej-ofa NBA protiv Dalasa. Ali, već poslije dvije utakmice svima je jasno da će Meveriksi skupo prodati kožu.

Rezultat u seriji je 1:1!

Fantastičnom igrom Dalas je "razbio" Sparse usred San Antinija - 113:92 (24:23, 32:28, 32:24, 25:17).

Gosti su bili bolji u svakoj četvrtini, a do trijumfa ih je predvodio Monta Elis sa 21 poenom. Šon Merion je postigao 20, Hoze Kalderon 18, a zanimljivo da je Dirk Novicki sa 16 koševa bio tek četvrti strijelac ekipe.

Za razliku od Dalasa, "mamuze" su imale raspoloženog samo Manua Đinobilija sa 27 poena i šest skokova.

Portland je na pragu druge runde plej-ofa.

Blejzersi su pobijedili obje utakmice u Hjustonu i imaju priliku da na svom terenu završe seriju. I drugi meč u Tojota centru bio je neizvjestan - 112:105 (23:31, 30:22, 30:24, 29:28).

Ako mu je još uvijek stalo da prođe, Hjuston će morati da ponovi rezultat iz sezone 1993/1994 i da poslije dva poraza kod kuće preokrene seriju. Pored njih, to su u istoriji NBA lige uspjeli još samo Los Anđeles Lejkersi 1969. i Dalas 2005.

Kada u timu imate raspoloženog Lamarkusa Oldridža, onda nije ni teško upisati dva vezana trijumfa protiv ekipe vrlo izjednačenog kvaliteta. Košarkaš Portlanda meč je završio sa 43 poena i osam skokova.

Drugi strijelac utakmice bio je Dvajt Hauard sa 32 poena.

Majami je u drugom susretu sa Čikagom imao mnogo više problema nego prije neko veče, kada je sa deset poena razlike otvorio seriju. U uzbudljivoj završnici bilo je 101:97 (29:19, 28:28, 25:22, 25:22).

Ispostavilo se da je presudna bila prva četvrtina u kojoj je Majami napravio prednost. Ona se iz dionice u dionicu smanjivala, ali se nije istopila. Prvi strijelac meča bio je Lebron Džejms sa 32 poena, osam asistencija i šest skokova.

(MONDO, Foto: AP Photo/David J. Phillip)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC